Englanti voitti Itävallan, Beckhamille ulosajo

Englannin toiveet suorasta pääsystä ensi kesän jalkapallon MM-karsintaturnaukseen pysyivät elossa joukkueen voitettua kotonaan Itävallan 1-0 lauantaina. Voittomaali syntyi Frank Lampardin ampumasta rangaistuspotkusta 25. peliminuutilla.

Englannin MM-kisapaikka on sen omissa käsissä, sillä jos se voittaa keskiviikkona Puolan. Jo lauantainen Itävalta-voitto saattaa riittää englantilaisille, sillä jos Tshekki häviää Hollannille menee Englanti tai Puola kahden parhaan lohkokakkosten joukossa suoraan MM-kisoihin.

Ottelun dramaattisin hetki koettiin 58. minuutilla, kun Englannin kapteeni David Beckham sai minuutin sisään kaksi keltaista korttia ja joutui ulos kentältä. Beckham on ensimmäinen pelaaja Englannin maajoukkueen historiassa, joka on ajettu kahdesta maaottelusta ulos kentältä.

Edellisen kerran se tapahtui syystä Argentiinaa vastaan vuoden 1998 MM-turnauksessa. Tällä kertaa vastustajan oveluudella oli suurempi syy yhden maailman tunnetuimman urheilijan nöyryyttämisessä. Beckham tavoitteli palloa Itävallan Andreas Ibertsbergeriltä, mutta horjahti, jonka jälkeen myös Ibertsberger kaatui ja tilanne näytti ulospäin Beckhamin taklaukselta.

- Olin järkyttynyt (toisesta varoituksesta). Televisiokuvasta voi selkeästi nähdä, että vetäydyin tilanteesta. Näen, että kummassakin varoituksessani vastustaja käytti tilannetta hyväkseen, Beckham tilitti.

Beckhamia ja ottelussa loukkaantunutta puolustaja Sol Campbellia ei nähdä keskiviikon Puola-ottelussa. Kapteeni uskoo kuitenkin joukkueensa mahdollisuuksiin ulosajonsa jälkeen nähdyn esityksen perusteella.

- Tällä joukkueella on tahtoa ja luonnetta. Vajaamiehisenä voitontahto tuli esiin ja saimme kolme pistettä, Beckham hehkutti.

Wales voitti viimein

Lohkon toisessa ottelussa Wales otti ensimmäisen kansainvälisen voittonsa kahteen vuoteen päihitettyään Pohjois-Irlannin 3-2. Edellisessä MM-karsintaottelussaan Englannin yllättäen kaatanut Pohjois-Irlanti oli kiinni tasapelipisteessä ennen Ryan Giggsin vapaapotkusta syntynyttä voittomaalia.

Georgia ja Kazakstan pelasivat maalittoman tasapelin lohkossa 2. Saman lohkon voiton ja paikan MM-Saksaan varmistanut Ukraina väänsi 2-2-tasapelin Albanian kanssa kotonaan.

Lohkossa 3 Venäjä juhli maaleilla luvuin 5-1 Luxemburgin kustannuksella. Venäjän kanssa jatkokarsintapaikasta taisteleva Slovakia otti myös tärkeän 1-0-kotivoiton Virosta. Bulgaria piti Unkarin kotonaan kurissa maalein 2-0 lohkossa 8.

Irlanti voitti vieraissa Kyproksen 1-0 lohkossa 4 ja lohkossa 5 Valko-Venäjä nöyryytti kotijoukkue Skotlantia samoin 1-0-lukemin. Serbia-Montenegron 2-0-voitto Liettuasta vieraissa lohkossa 7 tiesi sitä, että Espanjan on voitettava Belgia taistellakseen päätöskierroksella lohkovoitosta ja suorasta kisapaikasta serbia-montenegrolaisten kanssa.

(MTV3-AFP-STT-Reuters-AP)

Lue myös:

    Uusimmat