Vuoden 2025 Euroviisujen isäntäkaupunki julki!

Euroviisut järjestetään Baselissa, Sveitsissä vuonna 2025. 

Euroviisut julkisti 30. elokuuta, että ensi vuonna musiikkitapahtuma järjestetään St. Jakobshallessa Baselissa, Sveitsissä. Finaali on 17. toukokuuta ja semifinaalit 13. ja 15. toukokuuta. 

Euroviisut järjestetään jo 69. kertaa. 

Viisujen virallisella verkkosivustolla kerrotaan, että potentiaaliset isäntäkaupungit supistuivat lopulta Baseliin ja Geneveen. Basel on Sveitsin kolmanneksi väkirikkain kaupunki. 

Prosessissa tarkasteltiin muun muassa tapahtumapaikan tiloja, paikallista infrastruktuuria ja kykyä majoittaa tuhansia vierailevia ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kyseistä laulukilpailua ei ole isännöinyt pääkaupunki kuuteen peräkkäiseen kilpailuun.

– EBU on innoissaan siitä, että Basel on valittu vuoden 2025 Euroviisujen isäntäkaupungiksi. Kilpailu sai alkunsa Sveitsin Luganossa vuonna 1956, ja on hienoa tuoda se takaisin synnyinseuduilleen lähes 70 vuotta myöhemmin, Euroviisujen johtaja Martin Österdahl sanoo lausunnossaan verkkosivuilla. 

Sveitsi isännöi ja voitti ensimmäiset Euroviisut Luganossa vuonna 1956. Se on edelleen ainoa kilpailu, jossa kilpailijat kutsuttiin esittämään kaksi kappaletta yhden sijaan. Lys Assia voitti ranskankielisellä kappaleella Refrain, mutta ei tiedetä, miten hänen toinen kappaleensa, saksankielinen Das alte Karussell pärjäsi tuomareille, sillä pisteitä ei koskaan paljastettu.

Lue myös:

    Uusimmat