Ensimmäiset veronpalautukset maksetaan tänään – 226 miljoonaa

Sähkön hintapiikit voi vähentää verotuksessa – mitä muuta kannattaa muistaa? 9:22
Sähkön hintapiikit voi vähentää verotuksessa – mitä muuta kannattaa muistaa?

Ensimmäiset veronpalautukset maksetaan tänään. Palautuksia viime vuodelta saavat toiminimiyrittäjät, maatalouden harjoittajat ja heidän puolisonsa.

Palautuksia maksetaan noin 210 000 asiakkaalle, yhteensä noin 226 miljoonan euron verran.

Verohallinto kertoo tiedotteessaan, että palautukset maksetaan päivän aikana, joten jos rahat eivät näy heti aamulla tilillä, kannattaa tilanne tarkistaa uudelleen myöhemmin päivällä.

Veronpalautuksia maksetaan tästä edespäin joka kuukausi vuoden loppuun asti. Valtaosa suomalaisista saa palautukset joko elo- tai syyskuussa.

Huijarit saattavat aktivoitua

Verohallinto varoittaa, että veronpalautusaikana myös huijausyritykset lisääntyvät.

– Vaikka osa huijausviesteistä on hyvin aidon näköisiä, niissä olevia linkkejä ei pidä klikata. Verohallinnon lähettämissä viesteissä ei koskaan ole linkkejä, eikä Verohallinto ikinä pyydä asiakkaalta pankkitietoja viestillä, kertoo Verohallinnon ylitarkastaja Juha Villman tiedotteessa.

Päätös veronpalautuksista lähetetään Omaveroon, jonne asiakkaan täytyy kirjautua nettiselaimen kautta. Verotuspäätöksestä tulee asiakkaalle lisäksi heräte sähköpostiin tai Suomi.fi-sovellukseen, jos käytössä on sähköinen viranomaisasiointi. Sähköpostiviestissä ei ole linkkiä Omaveroon.

Verotuspäätös tulee myös paperikirjeenä kotiin, jos asiakas ei ole ottanut käyttöön sähköistä viranomaisasiointia.

Lue myös:

    Uusimmat