Entinen Yhdysvaltain-suurlähettiläs Mikko Hautala johtajaksi Nokiaan

Uusi tehtävä perustettiin, koska geopolitiikan merkitys on kasvattanut painoarvoaan Nokian liiketoiminnassa.

Verkkoyhtiö Nokia on nimittänyt Suomen entisen Yhdysvaltain-suurlähettilään Mikko Hautalan yhtiön geopolitiikasta ja yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hautala aloittaa uudessa tehtävässään marraskuun alussa.

Hautala toimi Suomen Yhdysvaltain-suurlähettiläänä vuosina 2020–2024. Sitä ennen hän oli Suomen Venäjän-suurlähettiläs vuosina 2016–2020.

Lisäksi Hautala on toiminut useissa valtionhallinnon tehtävissä, muun muassa presidentti Sauli Niinistön ulkopoliittisena neuvonantajana.

Uusi tehtävä

Hautalan tehtävä Nokiassa on uusi, ja se on yhtiön mukaan perustettu, koska geopolitiikan merkitys on kasvattanut painoarvoaan Nokian liiketoiminnassa.

– Olen erittäin iloinen voidessani liittyä Nokian johtoryhmään hetkellä, jolloin geopoliittinen näkemys ja strateginen analyysi ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Ratkaisuiden löytäminen tässä ympäristössä ei ole aina helppoa, mutta ne ovat edellytys liiketoiminnan kannattavalle kasvulle, Hautala sanoo Nokian tiedotteessa.

Hautalan asemapaikka on Espoo, ja hän raportoi toimitusjohtaja Pekka Lundmarkille.

– Mikon laaja kokemus, erinomaiset verkostot ja syvä ymmärrys kansainvälisestä diplomatiasta ovat Nokialle erittäin arvokkaita, kun geopoliittiset tekijät ja politiikka muokkaavat toimintaympäristöämme yhä enemmän. Hänen ainutlaatuinen strateginen näkemyksensä auttaa meitä vahvistamaan asemaamme avainmarkkinoillamme, Lundmark sanoo tiedotteessa.

Nokialle myös uusi viestintäjohtaja

Samassa yhteydessä Nokia kertoi jakavansa aiemman viestinnästä, yhteiskuntasuhteista, brändistä ja vastuullisuudesta vastanneen toimintonsa kahdeksi erilliseksi toiminnoksi, jotka ovat geopolitiikka ja yhteiskuntasuhteet sekä viestintä.

Louise Fisk ylennettiin samalla viestintäjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi. Muutos astuu voimaan välittömästi.

Hänen asemapaikkansa pysyy Lontoossa, ja hän raportoi Lundmarkille.

Aikaisemmin Fisk on toiminut Nokialla viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana.

Aiempi viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Melissa Schoeb jättää Nokian vuoden lopussa ja eroaa konsernin johtoryhmästä.

Yhdysvaltain-suurlähettiläänä toimiessaan Mikko Hautala vieraili Uutisextran haastattelussa vuonna 2022.

Lue myös:

    Uusimmat