Epäilyttävä miljoonamaksu – supertähti rikkoi hiljaisuuden skandaalitapauksessa: "Varastanut ja kertonut valheita"

Pohjois-Amerikan ammattilaisurheilun kaikkien aikojen rahakkaimman sopimuksen tehnyt baseball-pelaaja Shohei Ohtani on ajautunut piinaavan vedonlyöntiskandaalin keskelle.

Kohu puhkesi viime viikolla, kun japanilaistähden tulkki Ippei Mizuhara väitti ESPN:n haastattelussa, että Ohtani olisi maksanut kalifornialaiselle vedonvälittäjälle Mizuharan vedonlyöntivelkoja. 

Los Angeles Dodgersia edustava Ohtani syyttää tulkkiaan varkaudesta. Ohtanin mukaan Mizuhara on varastanut pelaajan pankkitililtä miljoonia dollareita pelivelkojensa maksuun.

Ohtani astui maanantaina median eteen uuden tulkkinsa kanssa ja otti kantaa skandaaliin.

– En ole koskaan lyönyt vetoa baseballista tai mistään muustakaan urheilulajista, enkä ole koskaan pyytänyt ketään tekemään sitä puolestani, 29-vuotias Ohtani sanoi.

Japanilaistähti kutsui Mizuharan antamaa haastattelua valheelliseksi. Ohtanin mukaan Mizuhara myönsi haastattelun jälkeisenä päivänä käyttäneensä Ohtanin pankkitiliä vedonlyöntivelkojensa maksamiseen pelaajan tietämättä.

– Kaikki tämä on ollut täyttä valetta... Sain vasta muutama päivä sitten tietooni, että tällaista on tapahtunut. Ippei on varastanut rahaa tililtäni ja kertonut valheita, Ohtani sanoi.

– Olen todella surullinen ja järkyttynyt, että ihminen, johon olen luottanut, on tehnyt tällaista.

Los Angeles Dodgersin seurajohdon silmien alla puhunut Ohtani ei suoraan kertonut, miten Mizuhara oli päässyt käyttämään pelaajan pankkitiliä. ESPN:n mukaan tililtä oli siirretty vedonvälittäjälle "ainakin 4,5 miljoonaa dollaria". Pohjois-Amerikan MLB-ammattilaisliiga on aloittanut tapauksesta tutkinnan.

Ohtani solmi Dodgersin kanssa viime joulukuussa kymmenen vuoden sopimuksen, jonka arvo on peräti 700 miljoonaa dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat