Erikoinen hässäkkä SM-liigassa: vastustaja haki ottelusiirtoa – STT: SaiPa-luotsi Ville Hämäläinen vastusti asiaa

Maalikooste: KooKoo - SaiPa 3:59
Videolla maalikooste ottelusta KooKoo-SaiPa.

SaiPa ei pääse miesten jääkiekkoliigan jumbopaikalta sarjan viimeisellä neljänneksellä enää mihinkään, mutta paikallishenkisissä peleissä se kiusaa KooKoota kerta toisensa jälkeen.

SaiPa haki perjantaina Kouvolan Sumulaaksosta täydet kolme pistettä Otto Kivenmäen ja Roni Karvisen toisen erän maalien ansiosta lukemin 2–1, joten puolet SaiPan kauden kolmen pisteen voitoista (2/4) on tullut Kouvolasta ja yli neljännes pisteistä (9/32) KooKoota vastaan pelatuista otteluista.

– Avauserä pelattiin meidän päädyssä, mutta sen jälkeen jätkät tekivät pari maalia ja loppu olikin tasaista pelaamista, kuvaili vasta 55. minuutilla kauden ensimmäinen nollapelinsä menettänyt SaiPa-torjuja Kari Piiroinen.

KooKoo olisi halunnut siirtää ottelun myöhäisempään ajankohtaan, koska sillä oli sivussa flunssakierteen ja loukkaantumisten takia tusinan verran pelaajia. Liigalta oli tullut lupa siirtoon. Kouvolalaistietojen mukaan SaiPa-luotsi Ville Hämäläinen edellytti ottelun pelaamista alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti.

– Piiroinen takasi meille pisteet. Rehellisesti sanottuna KooKoo oli edellä, kiteytti Hämäläinen SaiPan neljännen peräkkäisen vierasvoiton jälkeen.

– Jos laukoo 83 kertaa, mutta niistä blokataan 26, tilasto kertoo omaa kieltään, kuittasi KooKoon päävalmentaja Olli Salo.