Erling Haalandilla totaalinen tuhlauspäivä – Chelsea ehti jo järkyttää Cityä

Myöhäisen tasoituksen iskenyt Rodri pelasti Cityn liigakauden neljänneltä tappiolta.

Viime kausina suurseuran asemasta keskinkertaisuuteen taantunut Chelsea aiheutti käänteen jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruustaistoon, kun lontoolaisjoukkue ylsi huippuvireisen Manchester Cityn vieraana 1–1-tasapeliin. Chelsea oli ottelussa lähellä jättipottia, sillä Cityn keskikenttätaituri Rodri iski isännille tasoituksen vasta 83. peliminuutilla.

Chelsean englantilaislaituri Raheem Sterling järkytti menestykseen tottunutta kotiyleisöä avausjakson lopussa. Sterling sai nopeassa vastahyökkäyksessä pallon senegalilaiskärki Nicolas Jacksonilta, harhautti puolustukseen juosseen Kyle Walkerin ja ohitti vastustamattomasti maalivahti Edersonin.

Cityn supertähtien Erling Haalandin ja Kevin De Bruynen ruuti oli märkää, vaikka huippupaikkoja syntyi toisella jaksolla liukuhihnalta. Varsinkin Haaland erottui joukosta, sillä hän ei meinannut saada mistään sisään. Eikä myöskään saanut.

Cityn 11 ottelun mittainen voittoputki katkesi, mutta Rodrin osuma pelasti kotijoukkueen liigakauden neljänneltä tappiolta.

Pistemenetys oli joka tapauksessa kolaus Cityn haaveille neljännestä peräkkäisestä Valioliigan mestaruudesta, sillä Liverpoolin ja Arsenalin pistevire ei näytä hidastuvan. Liverpool on kerännyt 25 ottelusta 57 pistettä ja Arsenal 55 pistettä. City on 53 pisteessä, mutta mestarijoukkue on pelannut yhden ottelun kärkikaksikkoa vähemmän.

Arsenal taas murskaava

Liverpoolin egyptiläistähti Mohamed Salah palasi kuukauden tauon jälkeen pelikentille ja tahditti joukkueensa 4–1-vierasvoittoon Brentfordista. Vaihtopenkillä pelin aloittanut Salah antoi toisella puoliajalla syötön Alexis Mac Allisterin 2–0-maaliin ja teki itse seuraavan osuman.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp sai ottelussa lisää loukkaantumishuolia, sillä keskikenttäpelaaja Curtis Jones ja hyökkääjä Diogo Jota joutuivat jättämään kentän kolhujen takia. Myös maalin tehnyt portugalilaishyökkääjä Darwin Nunez tuli tauolla vaihtoon.

Arsenal otti vielä vakuuttavamman vierasvoiton, kun putoajan paikalla oleva Burnley nöyrtyi "Tykkimiehille" 0–5-lukemin. Arsenalin vire on ollut viime peleissä hurja, sillä edellisessä ottelussaan se nöyryytti West Hamia vieraskentällä 6–0.