Espanjan EM-kullan ratkaisijalta häijy sikailu – videotarkastus paljasti likaisen tempun

Mikel Oyarzabalilta härski taklaus La Ligassa – suora ulosajo paljastui armotta 3:18

Jalkapallon Espanjan pääsarjassa baskiseura Real Sociedadin sekä Espanjan maajoukkueen tähtinimiin lukeutuva Mikel Oyarzabal syyllistyi keskiviikkona La Liga -ottelussa Alavesia vastaan tekoon, joka oli ensin mennä kaikkien silmiltä ohi.

Ottelu oli ehtinyt vasta 29. minuutille, kun Oyarzabal vaikutti pysäyttäneen Alavesin Carlos Benavidezin keskialueella tavanomaisemman rikkeen arvoisesti. Videotarkastus paljasti kuitenkin totuuden: Oyarzabal iski holtittomalla taklauksellaan kenkänsä nappulat suoraan uruguaylaisen jalkaan.

EM-finaalin Englantia vastaan ratkaissut Oyarzabal sai suoran punaisen, mutta alivoimainen Real Sociedad iski silti ensimmäisen osuman vain muutamaa minuuttia tähtensä ulosajosta, asialla Brais Mendez. Alavesin Asier Villalibre toi vieraat tasoihin ensimmäisen puoliajan pitkällä lisäajalla rangaistuspotkusta.

Mestarien liigassa pudotuspeleihin asti viime kaudella edennyt ja kuudenneksi sarjassa sijoittunut La Real kärsi lopulta tappion, kun Alaves sinetöi voiton 77. minuutilla. Toni Martinezin maalilla.

Real Sociedadin kausi on käynnistynyt yskähdellen kahdella tappiolla ja yhdellä voitolla. Alavesin saldona on kolmen ottelun jälkeen tappio, tasapeli ja voitto.

La Liga jatkuu torstai-iltana Gironan ja Osasunan sekä Las Palmasin ja Real Madridin välisillä kamppailuilla.