Euroopan GP:n lehdistötilaisuus: Massalla täydellinen viikonloppu

Paikalla Euroopan GP:n kolme parasta kuljettajaa Felipe Massa (FM), Lewis Hamilton (LH) ja Robert Kubica (RK).

Kysymys: Felipe, mahtava nousu Unkarin pettymyksestä.

FM: Tämä on hämmästyttävää. Huonon tuloksen jälkeen tulimme uudelle radalle ja teimme mahtavaa työtä. Perjantain ja lauantaiaamun harjoituksissa teimme oikeat valinnat renkaiden suhteen. Onnistuimme siinä täydellisesti. Paalupaikkaa, voittoa ja nopein kierrosta enempää ei voi pyytää. Meidän on kuitenkin tehtävä vielä kovasti töitä. Tänään Kimillä oli samanlainen ongelma ja toinen ongelma varikolla. Onneksi mekaanikkomme on kunnossa. Olen todella onnellinen Unkarin katastrofin jälkeen.

Kysymys: Felipe, kerro kilpailustasi.

FM: Sain loistavan lähdön, kuten monesti aikaisemmin tällä kaudella. Onneksi pääsin lähtemään puhtaammalta puolelta. Jarrutin ensimmäiseen mutkaan vähän liian aikaisin, mutta onnistuin silti pitämään paikkani kärjessä. Ensimmäinen stintti meni hyvin. Kasvatin Lewisiin eroa yhdellä tai kahdella kymmenyksellä per kierros. Toisessa stintissä ratkaisimme voiton. Auto oli täydellinen ja paransin vauhtiani kierros kierrokselta. Ero kasvoi mukavasti. Viimeisessä stintissä auto tuntui pehmeillä renkailla vieläkin paremmalta. Ajoin vapautuneesti ja kierrosaikani olivat suunnilleen samoja kuin toisessa stintissä. Auto oli koko kisan ajan täydellinen.

Kysymys: Felipe, sinulla oli tiukka tilanne varikolla Adrian Sutilin kanssa.

FM: Mielestäni hän ei ajanut kovin fiksusti. Vaikka hän pääsikin edelleni, hänen oli päästettävä minut takaisin ohi. Oli harmi joutua taistelemaan häntä vastaan varikolla. Jouduin hidastamaan vauhtiani ja menetin paljon aikaa. Onneksi eroa oli tarpeeksi.

Kysymys: Felipe, miten tilanne pääsi syntymään?

FM: Meidän varikkopaikkamme oli pidemmällä varikkosuoralla. Lähdimme samaan aikaan varikolta. Hän ajoi ohi samaan aikaan, kun minä lähdin varikolta. Johdin kuitenkin kilpailua ja hän oli kierroksella jäljessä. Tilanne oli aika tiukka, enkä halunnut ottaa mitään riskejä.

Kysymys: Lewis, MM-tilanteen kannalta tämä oli sinulle hyvä päivä.

LH: Kakkossijasta ei ole mitään valittamista. Meillä on ollut aika hyvä viikonloppu. Olen ollut tosin itse vähän kipeänä. Jaksoin kuitenkin loppuun asti. Talli on tukenut minua hienosti. Tämä on mukava uusi rata. Minä ja Heikki saimme kummatkin arvokkaita pisteitä, joten tämä oli meille kokonaisuutena hyvä viikonloppu.

Kysymys: Lewis, kerro omasta kilpailustasi.

LH: Lähdössä olin likaisella puolella rataa. Sain ihan kelpo lähdön, mutta jouduin silti puolustamaan sijoitustani Robertia vastaan. Hän yritti kovasti kahdessa ensimmäisessä mutkassa, mutta sen jälkeen sain ajaa aika vapautuneesti. Yritin pysyä Felipen vauhdissa. Tiesin, että täällä ohittaminen on vaikeaa, joten yritin pitää eron kontrollissa. Hän pääsi vähän liikaa karkuun, vaikka minulla olikin paria kierrosta verran raskaampi auto.

Kysymys: Lewis, miltä kilpailu tuntui fyysisesti?

LH: Ratana tämä ei ole fyysisesti erityisen raskas, mutta ilma oli todella kuuma eikä minulla ollut tarpeeksi vettä autossa. Tuntuu siltä, kuin olisimme ajaneet saunassa. Tämä oli aika rankka puolentoista tunnin rupeama, mutta onneksi selvisin siitä.

Kysymys: Robert, kilpailun alussa kerroit pienistä ongelmista varikolle.

RK: Sain aika hyvän lähdön. Ykkösmutkassa ajoin kanttarin päältä ja Lewis yritti sulkea linjaa. Toisen mutkan jarrutuksessa meinasin yrittää ohitusta, mutta huomasin Felipen jarruttavan melko aikaisin. Pelkäsin törmääväni häneen, jos jarrutus menisi vähänkin pitkäksi. Päätin pitää oman paikkani. Olin koko ajan vähän Lewisia hitaampi. Sitten yhtäkkiä mutkissa 12-13 näin radalla lentävän valkoisen muovipussin, jota en ehtinyt väistää. Se juuttui auton alle enkä pystynyt ohjaamaan kunnolla parissa seuraavassa mutkassa. Tilanne oli vaarallinen. Onneksi muovipussi lensi nopeassa mutkassa pois, mutta menetin silti osin luottamuksen autoon puolen kierroksen ajaksi. Menetin siinä kolmisen sekuntia, mikä olisi ollut arvokas ero varikkokäyntejä ajatellen. Minun oli tehtävä eroa Kovalaiseen, koska emme tienneet, milloin hän tulisi sisään. Onneksi onnistuin siinä. Jäimme kuitenkin aika kauas kahdesta kärkiautosta. Avain tähän tulokseen oli aika-ajoissa. Oli loistosuoritus yltää vain kolmen sekunnin kymmenyksen päähän paalupaikasta, vaikka autossamme oli kolmelle kierrokselle enemmän polttoainetta kuin Felipellä. Tämän päivän kilpailu osoitti sitten, missä todella menemme vauhdin suhteen. Vauhti ei vielä ihan riitä, mutta yritämme parhaamme.

Kysymys: Felipe, oletko huolestunut luotettavuusongelmistanne?

FM: Meidän on tutkittava, mitä oikein tapahtui. Tiedän vain, että Kimiltä hajosi moottori. Ensi kisaa varten on tehtävä kovasti töitä. Täytyy pohtia, milloin käytämme moottorinvaihtojokerin, jos meillä on tällä hetkellä todella ongelma. Meillä on ollut pieniä ongelmia luotettavuudessa tällä kaudella, mutta uskon että niiden ratkaisemiseksi tehdään nyt kovasti töitä.

Massan portugalinkielinen osuus:
On mahtavaa olla täällä edellisen kilpailun karmean lopun jälkeen. Tulimme tänne luottavaisina ja saimme auton loistavaan iskuun aika-ajoon. Paalupaikkaa, voittoa ja nopeaa kierrosta enempää ei kai voi kukaan pyytää. Tämä on minulle upea hetki ja todella tärkeä hetki urallani. Olen parantanut ajoani vuosi vuodelta ja kilpailu kilpailulta. Uskon olevani tällä hetkellä sillä tasolla, että pystyn taistelemaan mestaruudesta. Tallin on jatkettava samalla asenteella ja pystyttävä ratkaisemaan ongelmat joita olemme kohdanneet. Jatkossa on tehtävä vielä kovemmin töitä. Edessä on tärkeitä ja haastavia kilpailuja. Meidän täytyy pystyä jatkamaan taistelua viimeiseen kisaan asti. Täytyy vielä sanoa, että juuri nyt minusta tuntuu siltä, kuin olisin voittanut olympiakultaa. Maamme saavutti hienoja tuloksia olympialaisista. Toivottavasti pystyn tuomaan meille lisää mitaleita seuraavista kisoista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat