Ex-Valioliiga-tähti haluaa epätoivoisesti pois Saudi-Arabiasta – siirto maksaisi pelaajalle miljoonia

Valioliigasta täksi kaudeksi miljoonatienestien perässä Saudi-Arabiaan siirtynyt Jordan Henderson haluaa pois öljymaasta.

Henderson ei ole löytänyt samanlaista pelikuntoa, kuin häneltä totuttiin näkemään Valioliigan Liverpoolissa. Hendersonin joukkue Al-Ettifaq on jäänyt voitoitta viimeisessä kahdeksassa ottelussa. Toisen Liverpool-legenda Steven Gerrardin valmentama joukkue on ottanut edellisen voittonsa lokakuussa.

Daily Mail kertoo Hendersonin tyytymättömyyden olevan niin suuri, että hän olisi valmis siirtymään pois tammikuussa, vaikka menettää samalla miljoonien veroetuuden. Jos Henderson palaa takaisin Englantiin tammikuussa, joutuu hän pulittamaan noin kahdeksan miljoonaa euroa veromätkyjä.

Al-Ettifaqissa Henderson tienaa hulppeat 42 miljoonaa euroa vuodessa, joten siirto pois öljyrahotteisesta Saudi-Arabian liigasta tarkoittaisi myös tuntuvaa palkanalennusta.

Al-Ettifaqista erosi jo tällä viikolla Ian Foster, joka toimi Gerrardin apuvalmentajana. Hänellä kerrotaan olleen merkittävä vaikutus siihen, että Henderson siirtyi Al-Ettifaqiin viime kesänä.

Hendersonilla on brittilehden mukaan ollut vaikeuksia sopeutua Saudi-Arabian kuumaan ja kosteaan ilmastoon. Kehnojen peliesitysten lisäksi joukkue on joutunut pelaamaan kotiottelunsa puolityhjille katsomoille. Al-Ettifaqin stadionille mahtuu 35 000 katsojaa, mutta keskikatsojamäärä on jäänyt vaivaiseen 7 800:ään.

Isossa-Britanniassa spekuloidaan myös kesän EM-kisoilla, ja brittilehdistön mukaan Hendersonilla olisi huomattavasti paremmat mahdollisuudet päästä maajoukkueeseen, jos hän pelaisi kotimaassa. Hän oli mukana Englannin ryhmässä EM-karsinnoissa.

Lue myös:

    Uusimmat