Entinen ykkösvaraus syytettynä raiskauksesta

NBA:n koripalloliigan Phoenix Sunsin entinen ykköskierroksen varaus Josh Jackson on syytettynä raiskauksesta.

Nykyään NBA:n farmiliigassa pelaava Jackson raiskasi syytösten mukaan naisen viime vuonna New Yorkissa hotellissa.

NY Post kertoo, että syytettynä oleva koripalloilija lähetti tekonsa jälkeen vielä kaksi naista uhrin perään. He tunkeutuivat hänen asuntoonsa ja uhkailivat häntä.

Jacksonin asianajaja John Lauro kertoo, että hänen päämiehensä kiistää syytteet. 

– Jackson kiistää nämä väitteet oikeudessa ja odottaa, että totuus paljastuu, Lauro kommentoi.

Näin tapaus eteni

Syytteen nostaneen uhrin mukaan hän tapsi Jacksonin helmikuun 13. päivä Super Bowlin jälkeisissä juhlissa. Jackson ja syytteen nostanut nainen päätyivät juhlista yökerhoon muiden juhlijoiden kanssa.

Syytösten mukaan Jackson houkutteli naisen luokseen hotelliin lupaamalla hänelle 1 500 dollaria. Naisen asianajajan mukaan hän ei ollut hyväksynyt rahoja, vaan saapunut Jacksonin luokse uskoen, että juhlat ovat edelleen käynnissä. Hän oli kertomansa mukaan sanonut palloilijalle toistuvasti, että ei ole tullut paikalle rahan perässä.

Nainen oli kuitenkin mennyt hotellihuoneeseen ja nukahtanut sängylle. Hänen mukaansa Jackson oli repinyt vaatteet hänen päältään ja käyttänyt seksuaalista väkivaltaa. Nainen oli omien sanojensa mukaan sammunut sen jälkeen.

Naisen mukaan hän sai tapahtuman jälkeen toisesta numerosta uhkaavia tekstiviestejä, joissa kerrottiin, että hänen asuinpaikkansa on tiedossa. 

Hän kertoo, että kaksi huppupäistä naista murtautui hänen asuntoonsa, ja toisella heistä oli ase. He uhkasivat tappaa naisen, mutta ovimies oli onnistunut taklaamaan kaksikon ennen kuin poliisi tuli paikalle ja pidätti heidät.

Jacksonilla on ollut aikaisemminkin asiointia virkavallan kanssa. Hänet pidätettiin vuonna 2019 virkavallan vastustamisesta ja vuonna 2017 syytettiin kaksi vuotta aikaisemmin omaisuuden tuhoamisesta. 

Jackson varattiin vuonna 2017 NBA-liigaan peräti ykköskierroksen neljäntenä pelaajana, eli hänessä nähtiin todella paljon potentiaalia. Mies ei kuitenkaan yltänyt odotuksien tasolla, sillä hän pelasi NBA:ssa viisi kautta eri joukkueissa, viimeksi vuonna 2022, ja joutui tänä vuonna tyytymään paikkaan NBA:n farmiliigassa.

Lue myös:

    Uusimmat