F1-kuski jakoi kiusallisen kulissipaljastuksen Lewis Hamiltonista – "Hän ei ollut sillä tuulella…"

McLarenin australialaiskuljettaja Oscar Piastri kertoi F1-uransa kiusallisimmasta ”takahuonekokemuksestaan”.

Piastri, 23, nousi jo McLaren-tulokaskaudellaan (2023) kahdesti palkintokorokkeelle. Tällä kaudella Piastri on ollut seitsemän kertaa kolmen parhaan joukossa.

Nuorelta australialaiskuljettajalta kysyttiin brittien Cosmopolitanin haastattelussa siitä, että mikä niin sanottu takahuonekokemus on ollut hänen mielestään kiusallisin.

Takahuoneella viitataan tilaan, minne kunkin kilpailun kärkikolmikko kokoontuu juuri ennen kuin he menevät palkintokorokkeelle. F1:n takahuoneessa on yleensä kamera, joka taltioi kuljettajien keskinäisiä keskusteluja kisan päättymisen jälkeen.

– En ole ollut kovin usein palkintokorokkeella, mutta kiusallisin hetki tuli vastaan Belgian Spassa, missä George (Russell) voitti ja Lewis (Hamilton) ajoi toiseksi, Piastri kertoi.

Piastri viittaa tämän kauden Belgian kisaan, missä Mercedes-kuski Hamilton kontrolloi kisan tapahtumia pitkän tovin ajan. Hänen tallikaverinsa George Russell ehti kuitenkin edelle, sillä Russell pysähtyi vain kertaalleen varikolla.

Russell hylättiin lopulta, koska hänen autonsa oli alipainoinen. Tämä käänne varmistui kuitenkin vasta muutaman tuntia sen jälkeen, kun kisa oli päättynyt.

Russellin hylkäyksen myötä Hamilton nousi ykköseksi ja Piastri kakkoseksi.

Piastrin mukaan tunnelma oli hyvin ”kiristynyt” kisan jälkeen takahuoneessa.

– Lewis ajoi mahtavasti. Hän olisi voittanut kisan sangen helposti useissa eri skenaarioissa. Ymmärrän hyvin, että miten hän (Lewis) koki tuossa tilanteessa.

– Aistin herkästi sen, että Lewis ei halunnut olla siellä. Hän ei ollut sillä tuulella, että hän olisi voinut tuosta noin vain rupatella menemään. Päätin, että katson TV:ssä pyörinyttä koostetta kaikessa hiljaisuudessaan ja pidin mölyt mahassani, Piastri muistelee kyseistä hetkeä.

Hamilton vaihtaa tämän kauden jälkeen Mercedekseltä Ferrarille. Piastri ja Russell jatkavat nykyisissä tiimeissään eli McLarenilla ja Mercedeksellä.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Yhdysvaltojen Austinin radalla.

Lue myös:

    Uusimmat