F1-tallipäälliköltä suorat sanat Valtteri Bottaksesta – "Ehdottomasti vaihtoehto"

F1-tiimi Williamsin tallipäällikkö James Vowles myöntää, että suomalaiskuski Valtteri Bottas on tallille ”ehdottomasti vaihtoehto”.

F1:ssä ensi kauden kuljettajakaruselli käy nyt kuumana. Kuka korvaa Lewis Hamiltonin Mercedeksellä? Saako Sergio Perez potkut Red Bullilta? Mitä tekee Alpine? Tai Audi-Sauber? Tai Williams?

F1-suomalaiskuski Valtteri Bottas on spekulaatioiden keskellä. Hänen Sauber-sopimuksensa kun päättyy tähän kauteen.

Bottasta on viety huhuissa niin Alpinen kuin Williamsin suuntaan.

Näistä jälkimmäisenä mainitun Williamsin tallipäällikkö James Vowles kommentoi aihetta suorin sanoin Racing Pilot -kanavan haastattelussa.

– Valtteri? Fakta on se, että Lewis Hamiltonia ei pysty päihittämään aika-ajoissa, ellei ole pirun nopea, Vowles muistuttaa Bottaksen ja Hamiltonin yhteisistä Mercedes-ajoista.

– Hän ei ole millään tavalla hidastunut, vaan hän on yhä se sama Valtteri, mitä hän on ollut aiemminkin. Pitää muistaa, että heillä (Sauberilla) on tällä hetkellä sarjan hitain auto ja hän pystyy silti päihittämään parinkin eri tallin kuskeja kisasta toiseen. Ihailen häntä, Vowles kehuu suomalaista.

Bottas on ollut tällä kaudella vaikeuksissa Sauberin kanssa. Sveitsiläistalli ei ole onnistunut nappaamaan vielä yhtäkään pistettä.

Bottas ja Vowles tekivät pitkään yhteistyötä Mercedeksellä. Vowles vaikutti tuolloin saksalaistallin johdossa, kun taas Bottas ajoi Mersun toista autoa.

Vowles kehuu Bottaksessa ennen kaikkea tämän suorasukaisuutta ja sitä, ”ettei tämä jauha paskaa”.

– Hän on ehdottomasti meille vaihtoehto. Emme puhu asiasta mitenkään avoimesti, mutta harkitsemme häntä meidän toiselle ajopaikallemme, Vowles myöntää suoraan.

Williams on kiinnittänyt ensi kaudelle vain thaimaalaiskuljettajan Alex Albonin. Toinen jakkara on vielä vapaana.

– Hän (Bottas) ei ole ainut vaihtoehto, mutta hän on ehdottomasti sellainen kuljettaja, jonka pitää ajaa F1:ssä, Vowles latasi.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Unkarissa. 

Lue myös:

    Uusimmat