Valokuvaaja halusi jakaa syntymän ihmeen myös muiden kanssa. Facebook kuitenkin poisti synnytyskuvan – ja antoi kuvaajalle porttikiellon.
Valokuvaaja Morag Hastings halusi jakaa syntymän ihmeen myös muiden kanssa. Valitettavasti Facebook oli ihmeen ihmeellisyydestä eri mieltä, kertoo Women's Health -lehti.
Hastingsin jakamassa kuvassa esitellään synnytystä: lapsi on juuri syntymässä, ja vain pää näkyy äidin jalkojen välistä.
– Kuva, jonka julkaisin, oli Facebookin sääntöjen mukainen. Siinä ei ollut täysin paljaita pakaroita, genitaaleja tai seksuaalista aktia, joiden esittelyä Facebookin säännöt rajoittavat, Hastings kuvaa blogissaan.
Hastings huomauttaa, että esimerkiksi seurapiiritähti Kim Kardashianin alastonkuvia juhlitaan ja niistä tykätään sosiaalisessa mediassa miljoonia kertoja. Hän toivoisi, että naiset voisivat olla vapaita itsevarmoja myös epäseksuaalisissa, synnytystä esittelevissä kuvissa.
– Minut on bannattu 30 päiväksi, ja yritykseni sivu, jolla on 22 000 seuraajaa, joiden keräämiseen käytin paljon työaikaa, ei enää ole julki, koska julkaisin opetuskuvan syntyvästä vauvasta, Hastings sanoo.
"Miten voimme tottua synnytyskuviin, jos emme näe niitä?"
Kuvaa ehti katsella noin puoli miljoonaa ihmistä. Hastings sai runsaasti viestejä raskaana olevilta naisilta, jotka kertoivat rohkaistuneensa kokeilemaan synnytystä seisovassa asennossa kuvan nähtyään.
Hastings vaatii oikeutta kuville, jotka esittelevät synnytystä – vaikka niissä sitten vilahtaisi reisi, tai jopa hiukkasen verta.
– Haluan käyttää päiväni inspiroimalla naisia synnytyksestä, en tappelemalla maailman suurinta sosiaalisen median alustaa vastaan.
Hastings kysyi myös kuvassa esiintyvältä äidiltä, miltä Facebookin sensuuri tuntuu.
– Tietysti kuva lapsemme syntymästä aiheuttaa joissakin ihmisissä epämukavaa oloa, ja ymmärrän sen täysin. Mutta miten voimme tottua synnytyskuviin, jos emme näe niitä, ja meille kerrotaan, että ne ovat oksettavia ja ällöjä, ja meidän pitäisi hävetä, koska jaamme niitä? Äiti pohtii.
– Synnyttäminen ei ole mukavaa. Se on hankalaa, haastavaa, sotkuista ja joskus kivuliasta. Se myös muuttaa ihmistä, on kaunista, ja voimakas kokemus, jota pitäisi juhlia, ei sensuroida.
Lähde: Womenshealthmag.com