Ferrari-pomo: Vaikeuksia ensi vuoden autossa

Ferrarin F1-tallilla on vaikeuksia ensi vuoden autoon tulevan KERS-laitteen kanssa, kertoo tallin moottoriosaston tekninen johtaja Gilles Simon.

KERS on uusi laite, joka mahdollistaa jarrutusenergian taltioimisen ja uudelleenkäyttämisen.

- KERS on monimutkainen asia, jonka kanssa täytyy työskennellä monilla uusilla ja hankalilla osa-alueilla. On todella haastavaa käyttää sitä ensi vuonna. Opimme lisää joka päivä, mutta meillä on vaikeuksia. Uskon, että kaikilla talleilla on vaikeuksia uuden järjestelmän käyttämisessä luotettavasti kauden 2009 avauskisasta lähtien, Simon totesi.

Ensi kauden uutuuksiin kuuluu myös se, että kuljettajat voivat säätää etusiiven kulmaa kahdesti kierroksen aikana.

- Elektroniikka on ensi vuonna erittäin suuressa roolissa, kun autoihin tulee KERS ja myös etusiiven kulman elektroninen säädin. Meidän täytyy ymmärtää standardin elektroniikkayksikön toiminta täysin, jotta pystymme käyttämään näitä uusia osia menestyksekkäästi, Simon painotti.

Tällä kaudella kaikkiin F1-autoihin tullut elektroniikkayksikkö on McLarenin tytäryhtiön valmistama. Ferrarilla on ollut sen kanssa pienoisia vaikeuksia.

- Tänä päivänä emme ole vielä täysin hyödyntäneet kaikkia järjestelmän toimintoja, Simon myönsi elektroniikkayksikön tiimoilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat