Ferrarilta jälleen hyökkäys tuomarointia kohtaan

Ferrari jatkoi F1-kisojen tuomaroinnin kovasanaista arvostelemista nettisivuillaan Britannian GP:n jälkeen. Euroopan GP:n jälkeen Ferrari-leiri kutsui tuomarointia skandaaliksi, joka heittää varjon F1:n uskottavuudelle.

- Monet tunnetut kansalliset ja kansainväliset lehdet ovat keskittyneet siihen faktaan, että maailman nopeimmassa urheilulajissa päätökset tehdään hitaasti, Ferrari sivalsi nettisivuillaan Britannian GP:n tiimoilta.

Ferrari on kärsinyt tuomariston hitaasta päätöksenteosta kahdessa peräkkäisessä kisassa. Euroopan GP:ssä McLarenin Lewis Hamilton ohitti turva-auton sääntöjenvastaisesti, kun taas hänen perässään ajanut Ferrarin Fernando Alonso pysyi turva-auton takana. Hamilton sai tempustaan varikon läpiajorangaistuksen, mutta se annettiin niin myöhään, ettei sillä ollut enää vaikutusta englantilaisen loppusijoitukseen.

Britannian GP:ssä tuomaristolta kesti Alonson Robert Kubicasta suorittaman ohituksen sääntöjenvastaisuuden toteamisessa niin pitkään, että Kubica oli jo keskeyttänyt, jolloin Alonso ei voinut enää päästää puolalaista takaisin edelleen, vaan hän sai varikon läpiajorangaistuksen. Kun vielä radalle sattui tulemaan samanaikaisesti turva-auto, kärsi Alonso maksimaalisesti jouduttuaan suorittamaan rangaistuksensa vasta turva-autotilanteen jälkeen.

Ferrari kaivoi nettisivuilleen sellaisia lehtisitaatteja, joissa kyseenalaistetaan tuomariston toiminta Alonson rankaisemisessa.

- Sääntöjä selvästikin noudatetaan, mutta kun ollaan sääntöjen harmaalla alueella, syntyy liian usein epäilys siitä, käsitelläänkö sääntöjä sillä perusteella, ketä ollaan rankaisemassa, italialaislehti Gazzetta dello Sport kirjoitti Ferrarin nettisivujen mukaan.

- Jos haluaa ajatella tilanteesta ikävimmällä tavalla, niin voisi kuvitella Fernandon rangaistusta lykätyn siten, että se aiheutti vahinkoa niin paljon kuin mahdollista, Ferrari nostaa esille espanjalaisen Marca-lehden kirjoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat