Gizmo löytyi järkyttävän takkuisena kadulta – uskoisitko enää samaksi koiraksi?

Gizmo-koira koki varsinaisen muodonmuutoksen pelastuksensa jälkeen.

Yhdysvaltojen Ohiossa sijaitsevan Healthy Hearts and Paws Project -eläinsuojelujärjestön ansiosta pieni koira sai uuden mahdollisuuden elämään.

– Sain puhelun kahdelta ihmiseltä, jotka näkivät takkuisen koiran Ohion Warrenissa. Menin sinne ja niinpä niin, katsoin kadulle ja tämä valtava pörröinen pallo juoksi minua kohti, järjestön puheenjohtaja Jason Cooke kertoo Newsweekille.

Kahden muun vapaaehtoisen kanssa Cooke yritti saada koiran kiinni, mutta se katosi jonkun takapihalle. Kun pelastustiimi löysi tiensä samaiselle pihalle, he huomasivat, että se oli pudonnut uima-altaaseen. Cooke otti kengät pois ja ryntäsi pelastamaan koiraa vedestä. 

– Nostin sen ylös, ja se oli vain kauhistuttavaa. Se oli takkuinen päästä varpaisiin.

Takkuturkkinsa vuoksi Gizmon korvat näyttivät viitisen kertaa todellisuutta suuremmilta ja sen häntä 10 senttiä pidemmältä. Tämän lisäksi koira oli litimärkä pulahduksensa vuoksi.

"Ryysyistä rikkauksiin"

Cooke otti koiran mukaansa ja seuraavana päivänä se sai tarpeeseen tulleen parturoinnin. Kun Cooke sai kuvan koirasta, hän ei ollut tunnistaa sitä, sillä takkuturkin alta paljastui pieni, valkoinen koira. Kaikeksi onneksi paljastui myös, että Gizmo oli täysin terve.

Tunnistaisitko Gizmoa samaksi koiraksi enää? Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se on todella, todella kaunis koira. Se näyttäisi olevan jonkinlainen puudeliristeytys. Ehkä noin 3-vuotias. Se on kuin ryysyistä rikkauksiin -tarina.

Ei ole selvää, miten Gizmo päätyi onnettomaan tilanteeseensa, mutta Cooke arvelee, ettei siitä huolehdittu kunnolla, ennen kuin se lähti omille teilleen. 

– Luulen, että se kuului jollekulle alueella, ja se vain pääsi vapaaksi. Se on jälleen yksi tarina siitä, kuinka joku ottaa koiran, eikä käytä aikaa siitä huolehtiakseen.

Pahasti takkuinen turkki voi olla koiralle kivulias ja hyvin epämukava. 

– Vertaan sitä aina siihen, että joku nappaa kiinni hiuksista ja repii niitä jatkuvasti. Koira ei voi päästä karkuun sitä [kipua].

Gizmolle etsitään nyt uutta kotia. 

Katso myös: Tämä varastettu koira pääsi kotiin oltuaan kaksi vuotta kadonneena

Lähde: Newsweek

Lue myös:

    Uusimmat