Gordon Herbert: Honkaan helppo tulla

Tiistaina Espoon Hongan koripallojoukkueen päävalmentajaksi varmistunut Gordon Herbert oli joukkueen peräsimessä myös kausilla 1996-1999.

Edellisen Honka-pestinsä jälkeen kymmenen vuotta ulkomailla, pitkälti Euroopassa eli Itävallassa, Saksassa, Ranskassa ja Kreikassa ennen Toronton NBA-kauttaan valmentanut Herbert rantautuu Espooseen luottavaisin mielin ja taatusti kovan kokemuksen turvin.

- En ole ehtinyt nähdä suuremmin Suomen pääsarjapelejä näiden kymmenen vuoden aikana, joten siinäkin mielessä on mielenkiintoista tulla takaisin ja nähdä, mikä on tämän liigan nykyinen taso. Hongassa on paljon nuoria ja lupaavia pelaajia, joiden kanssa on varmasti ilo tehdä töitä.

- Lisäksi joukkueessa on minulle jo entuudestaan tuttuja pelaajia, kuten Jukka Matinen, jonka kanssa voitimme Saksan mestaruuden Frankfurtissa. Siinäkin mielessä Honkaan on helppo tulla takaisin. Jukka on hyvä pelaaja ja hieno ihminen, jatkaa Herbert.

Vuonna 1984 Kanadan asussa Los Angelesin olympialaisissa pelannut Herbert tahkosi Suomen pääsarjassa aktiiviurallaan 258 ottelua 25,5 pisteen keskiarvolla. Keväällä 1994 pelaajauransa Korihaiden paidassa päättänyt Herbert ehti rikkoa Suomen kentillä myös 5000 pisteen ja 2000 levypallon rajapyykit.

- Pelaajaura opetti minua paljon ja valmentajana minua ovat tähän mennessä eniten kehittäneet pelit Euroliigassa ja tietenkin edelleen myös NBA. Edeltäjäni Pavicevic (Mihailo) on tehnyt hienoa työtä Hongan ja samalla koko suomalaisen koripallon eteen. Kunnioitan sitä paljon, mutta minulla on valmentajana oma filosofiani. Tietenkin sen toteutuminen riippuu pitkälti pelaajista, muotoilee Herbert.

Katso Herbertin haastattelu MTV3 Katsomosta:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat