Gratinoidut Jauheliha-tomaatticannellonit

Julkaistu 28.10.2004 06:00

Jauheliha-tomaatticannellonit

  • 1 pkt valmiita cannelloneja
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl maustepippuria
  • suolaa
  • ripaus sokeria

Kuullota hienonnetut sipulit ja lisää jauheliha. Ruskista. Lisää joukkoon tomaatti pyree ja hauduta sitä pari minuuttia. Lisää sitten tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta n. 20 minuuttia. Tarkista maku. Täytä cannellonit ja lado ne öljyttyyn uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike ja gratinoi 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Juustokastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 l maitoa
  • 150 g juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä ja kaada kattilaan kuumennettu maito. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle