Hiuksessa voi olla merkintä "sataprosenttista ihmishiusta", vaikka näin ei olisi.
Haaveiletko shampoomainosten upeista, tuuheista kutreista? Monien valtavien hiuspehkojen salaisuus ovat hiustenpidennykset, jotka eivät ehkä olekaan niin ihastuttavia kuin voisi luulla – ainakaan brittiläisen Metro-lehden mukaan.
Metro kertoo Fair Hair Care -järjestöstä, joka vaatii sääntelyä hiuspidennyksille. Sääntely varmistaisi, että jokainen tietää, mistä hiukset tulevat – ja että ne todella ovat hiusta.
Hiustenpidennysten hiukset voivat olla mistä päin maailmaa tahansa. Usein hiuksia markkinoidaan esimerkiksi intialaisina, vaikka ne olisivat Kiinasta. Hiuksessa voi olla merkintä "sataprosenttista ihmishiusta", vaikka näin ei olisi.
BBC:n mukaan Emma Tarlo tutki hiuspidennysten alkuperää kolme vuotta ja sai selville, että kiinalainen termi "standardihius" tarkoittaa itse asiassa hiusta, joka on kerätty poisheitettynä – esimerkiksi kammoista. BBC:n vuoden 2014 selvityksen mukaan osa hiuspidennyksistä oli jopa tehty vuohen karvasta.
– Sanomme, että se on intialaista tai jopa brasilialaista hiusta, mutta oikeasti se on normaalisti kiinalaista hiusta tai vuohen karvaa. He eivät koskaan tajua. Se on ainoa tapa, jolla voimme pitää hinnat alhaisina, Kiinassa peruukkeja ja pidennyksiä myyvä Lily kertoi BBC:lle tuolloin.
– Jos hius on synteettistä tai tehty eläimen karvasta, sen hoito on vaikeaa. Kuluttajat käyttävät suuria määriä aikaa ja rahaa löytääkseen oikeanlaisen tuotteen, jolla huoltaa ihmishiuksesta tehtyä pidennystään, mutta nämä tuotteet eivät toimi, jos niillä ei hoideta ihmishiusta, Fair Hair Care toteaa.
Järjestö myös huomauttaa, että joskus hiuksia ajellaan esimerkiksi uskonnollisissa seremonioissa lapsilta niin, etteivät he tiedä, miksi näin tapahtuu tai mihin hiukset päätyvät.
Lähde: Metro.co.uk, BBC.com, BBC.com
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.