Miten ehkäistään ikävät kokkaushajut kotona? Lue vinkit!
Mikään ei ole parempaa kuin alusta asti itse tehty herkullinen ateria. Mikään ei kuitenkaan ole ikävämpää kuin koti, jonka tuoksut muistuttavat kokkailuista seuraavan viikon.
Kokkaaminen kannattaa aloittaa aina puhtailta pinnoilta, jolloin pinttyneet tuoksut eivät jo valmiiksi hajusta keittiötäsi. Kodin hyvään tuoksuun kannattaa myös panostaa esimerkiksi tuoksutikuin.
Buzzfeedin listaamat vinkit kannattaa laittaa korvan taakse. Seuraavan kerran, kun aikeissasi on tehdä uunilohta, lihapataa tai valkosipulimarinoituja pihvejä, tiedät, miten ehkäiset voimakkaat tuoksut kotonasi.
Ennen kokkausta
- Sulje huoneiden väliset ovet ja avaa ikkunat, jos mahdollista.
- Jos omistat tuulettimen, aseta se keittiöön tehostamaan ilmankiertoa.
Kokkauksen aikana
- Heitä erityisen hajurikkaat ainekset heti roskapussiin. Sulje pussi ja vie ulos mahdollisimman pian.
- Älä jätä pannuja ja kattiloita tiskialtaaseen odottamaan pesua, vaan tiskaa ne puhtaiksi.
Silakkapihvit saattavat jättää ikävät hajut leijailemaan koko asuntoon.
Kokkauksen jälkeen
- Etikka imaisee ikävät hajut tehokkaasti. Kaada etikkaa kippoihin ja kuppeihin, ja aseta huoneisiin viemään pois paistetun kalan tai kuorittujen lanttujen hajuja.
- Jos haluat kotiisi oikein herkullisen juuri leivottujen herkkujen tuoksun, aseta foliopalan päälle voita, sokeria ja kanelia, ja paista kahdessa sadassa asteessa noin tunnin ajan.
- Tee sama kuin yllä, mutta kahvinpavuilla. Herkullinen tuoksu on taattu!
- Voit myös keittää kattilallisessa vettä limen, sitruunan tai appelsiinin kuoria tai mausteita, kuten kanelia tai neilikkaa.
- Helppo ja nopea niksi on kostuttaa vanulappuja tai -palloja vaniljauutteessa ja sijoittaa ympäri keittiötä tuomaan hyvää tuoksua.
- Itse tehty tuoksupurkki syntyy sekoittamalla noin desilitraan ruokasoodaa 8–12 tippaa eteeristä öljyä. Aseta purkki keittiöön tai muualle kotiisi imemään ikäviä hajuja pois.
Lähde: Buzzfeed