Häkellyttävä väite Red Bull -pomo Christian Hornerin skandaalista – Verstappenit paljastusten takana?

F1-talli Red Bullin pomo Christian Horner on melkoisen myrskyn silmässä. Horneria syytetään väärinkäytöksistä ja epäasiallisesta käytöksestä. Raporttien mukaan väitteiden takana on Red Bullin tallissa työskentelevä nainen. Nyt tapauksesta esitettiin uusi, sangen kuohuttava väite.

Red Bull ilmoitti maanantaina aloittaneensa oman selvityksensä Horneriin liittyvistä syytöksistä. Horner saapui perjantaina Red Bullin Britannian johtokunnan kuultavaksi.

The Guardian -lehden mukaan Hornerin tutkinta liittyy tämän ”kontrolloivaan johtamistapaan”. Horneria epäillään myös sopimattomasta käytöksestä.

Horner on kiistänyt syyllistyneensä minkäänlaiseen epäsopivaan käytökseen.

Nyt soppa kiehuu entisestään, sillä autourheilusivusto Motorsport-Total.com:n F1-toimittaja Christian Nimmervoll vihjaa sillä, että Verstappenin perhe saattaisi olla Hornerin skandaaliin liittyvien paljastusten takana.

– Ei ole sattumaa, että tapauksen ensimmäiset paljastukset tulivat nimenomaan Hollannista. F1-kulisseissa huhutaan, että Hornerin ja Red Bull -kuljettaja Max Verstappenin isän Jos Verstappenin välit olisivat pahasti tulehtuneet. Nuorempi Verstappen (Max) on hyvin lojaali kaveri, joka nojaa vahvasti kahteen herraan: hänen isäänsä ja Helmut Markoon (Red Bullin neuvonantaja), Nimmervoll kirjoittaa.

Molemmat Verstappenit eli F1:n kolmenkertainen mestari Max ja tämän isä Jos ovat kotoisin Hollannista. Hornerin väärinkäytössyytökset tulivat ilmi hollantilaisen De Telegraafin kautta.

Koko tapauksesta on esitetty useita, erilaisia spekulaatioita. Yksi näistä on liittynyt siihen, että koko hässäkän tausta liittyisi Red Bullin sisäiseen vallantaistoon. Erinäköisten raporttien mukaan Horner olisi ajautunut eri linjoille Red Bullin nykyisen toimitusjohtajan Oliver Mintzlaffin kanssa. Joissakin spekulaatioissa on viitattu siihen, miten Hornerin ja Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon välit olisivat katkenneet tyystin.

Sky Sportsin F1-asiantuntija Craig Slater arvioi, että Hornerin tapauksessa ei nähdä välttämättä ratkaisuja aivan lähiaikoina.

– Käsittääkseni tämä ei etene F1-aikataulujen mukaan, vaan sen mukaan, että asiaan saadaan molempien osapuolten kannalta selvä ja reilu päätös, Slater totesi.

Lue myös:

    Uusimmat