Hakkerit ovat vuotaneet Pariisin olympialaisissa kilpailevien israelilaisurheilijoiden yksityisiä tietoja sosiaaliseen mediaan.
LUE MYÖS: Lunta tupaan Pariisissa: olympialaisia uhkaa miljardiluokan farssi
LUE MYÖS: Olympiakylän kuolemantapauksesta lisätietoa – pidetty valmentaja ehti juuri ja juuri toteuttaa unelmansa
Hakkerit julkaisivat urheilijoiden verikokeiden tuloksia ja kirjautumistunnuksia Telegram-viestipalvelussa perjantaina. He julkaisivat myös paljastavia tietoja israelilaisurheilijoiden sotilaallisesta asemasta torstaina.
Uutistoimisto AFP:n lähteiden mukaan kyse on ollut niin sanotusta doksaamisesta eli toisen ihmisen arkaluontoisten tietojen keräämisestä ja levittämisestä verkossa ilman lupaa.
Toiminnasta tehtiin ilmoitus Pharosille, joka on Ranskan sisäministeriön virallinen sivusto laittomasta internet-sisällöstä ilmoittamista varten.
Lähteiden mukaan Ranskan verkkorikollisuuden torjunnasta vastaava virasto (OFAC) ryhtyi toimiin ilmoitusten takia.
Verkkorikosyksikkö pyrkii saamaan tiedot pois sosiaalisesta mediasta, kertovat poliisilähteet.
Huoli terrorismista koholla
Israel varoitti torstaina Ranskaa Iranin tukemien ryhmien mahdollisista terrori-iskuista israelilaisia urheilijoita ja turisteja vastaan Pariisin olympialaisten aikana.
Israelin suurlähetystö syytti torstaina antamassaan lausunnossa Irania verkkohäirinnästä, jonka tarkoituksena oli lähettää uhkauksia sosiaalisessa mediassa Israelin edustajien pelottelemiseksi. Pääministeri Benjamin Netanjahu puolestaan vaati keskiviikkona Yhdysvaltain kongressille pitämässään puheessa maailmanlaajuista liittoa Iranin "terrorin akselia" vastaan.
Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin on uutiskanava CNN:n mukaan kertonut, että Ranska on estänyt lähes 4 000 ihmisen osallistumisen olympiatapahtumiin. Darmaninin mukaan osa tästä joukosta kuuluu johonkin ääriliikkeeseen.
Pariisin kisoja turvaa noin 45 000 poliisia ja santarmia, joiden tueksi on perustettu vielä noin 10 000 sotilaan osasto. Sotilaiden muodostama leiri on Pariisin suurin sitten toisen maailmansodan päättymisen.
Ranska käyttää olympialaisten aikaan tekoälyyn pohjautuvaa videovalvontaa. Sen avulla voidaan havaita muun muassa epänormaalia käyttäytymistä, väkijoukkojen kerääntymisiä, tappeluita tai vartioimattomia laukkuja.