Halvaantuneelta ex-kiekkoilijalta paljastus – taklaajan käytös hätkähdyttää

Puolitoista vuotta sitten kiekkokaukalossa taklauksen seurauksena halvaantunut Mike Glemser on haastanut vastustajan pelaajan oikeuteen. Kaulasta alaspäin toimintakykynsä menettänyt saksalainen perustelee ratkaisuaan Instagramissa. 

Saksalaislehti Bild kertoi aiemmin tällä viikolla, että helmikuussa 2023 maan kolmannen sarjatason ottelussa halvaantunut Mike Glemser, 26, on haastanut taklaajansa oikeuteen puolitoista vuotta tapahtumien jälkeen. Glemser vaatii kaikkiaan 822 000 euron korvauksia. Glemserin taustajoukot vaativat, että taklaaja on vastuussa kaikista seurannaisvaikutuksista. 

Bild huomautti tuolloin, että pari kuukautta kohtalokkaan taklaustilanteen jälkeen Glemser sanoi vielä, ettei taklaajana toimineen SC Riesserseenin Jan-Niklas Pietschin pitäisi syyttää tapauksesta itseään. 

Nyt Glemser kommentoi Bildin uutista oikeuskanteesta omalla Instagram-tilillään. Hän kertoo puhuvansa välttääkseen väärinkäsitykset ja toivoo, että ihmiset jättäisivät vihaviestien lähettämisen. 

– Kun tilani julkistettiin viime vuonna, tyttöystäväni otti yhteyttä häneen (Pietsch) ja kysyi, miten hän voi, sillä monet olivat hyökänneet hänen kimppuunsa ja verkossa levitettiin paljon vihaa, Glemser kirjoittaa.

Glemser perustelee myös huhtikuussa 2023 antamaansa kommenttia siitä, ettei Pietschin pidä syyttää tapauksesta itseään. Hän sanoo, ettei halunnut, että toinenkin elämä tuhoutuu. 

– Tästä syystä päätin olla antamatta hänestä mitään lausuntoa, tai vaihtoehtoisesti sanoa lyhyesti ja ytimekkäästi, ettei hänen pitäisi syyttää itseään, että tämä on vain osa urheilua.

 "Olemme taistelleet"

Seuraavaksi Glemser tekee kirjoituksessaan hätkähdyttävältä tuntuvan paljastuksen.

– Onnettomuuden jälkeen hän (Pietsch) ei ole ottanut minuun yhteyttä kertaakaan tai kysynyt, miten voin. 

Ex-pelaaja kertoo, että sai heti onnettomuuden jälkeen paljon neuvoja tulevien kuntoutuskustannusten hoitamiseen liittyen. Häntä opastettiin ottamaan yhteyttä onnettomuuden aiheuttajan vastuuvakuutuksen tarjoajaan. Glemserin mukaan hänen loppuelämänsä tulee olemaan täynnä suuria menoeriä halvaantumisen vuoksi. 

Hän ottaa myös kantaa 822 000 euron korvausvaatimukseen.

– Niin suurelta kuin se summa kuulostaakin, koko elämäni aikana tulee vielä paljon enemmän kustannuksia, joita edes vakuutukseni ei kata.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Glemser kertoo, ettei halua mitään pahaa asian toiselle osapuolelle. Hänelle on painotettu, ettei Pietschille ole haittaa tai seuraamuksia, mikäli taklaajan vakuutus kattaa korvausvaatimukset.

– Tyttöystäväni kysyi jo viime vuoden heinäkuussa puhelimessa, onko hänellä vastuuvakuutus, ja pyysi häntä antamaan tiedot. Tyttöystäväni vakuutti, ettei siitä ole kielteisiä seurauksia.

– Olemme taistelleet yli vuoden ajan saadaksemme hänet antamaan tiedot meille. Toistaiseksi emme ole saaneet vastausta, Glemser kirjoittaa. 

Halvaantuneen entisen kiekkoilijan mukaan vakuutusyhtiötä ei voi haastaa suoraan oikeuteen, joten hänen on turvauduttava haastamaan taklaajansa. Glemser olettaa, että Pietschin vastuuvakuutus tulee kattamaan korvaukset, mikäli asiasta langetetaan tuomio. 

Glemser pelasi ennen halvaantumistaan ensimmäistä kauttaan Starbulls Rosenheimin joukkueessa. Tilille kertyi muutamia kymmeniä otteluita myös maan toiseksi korkeimmalta tasolta. Hän esiintyi uransa aikana useana vuonna Saksan juniorimaajoukkueissa. 

Taklauksen suorittanut Pietsch on edelleen SC Riesserseen pelaaja. 

Lue myös:

    Uusimmat