Härkä-carpaccio
- 500 g tuoretta härän sisäfileetä
- 2rkl oliiviöljyä
- gourmet-suolaa tai merisuolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- 1 ruukku rucolaa ja/tai mangoldinversoja
Poista fileestä kalvot terävällä veitsellä. Kääri filee tiukasti kelmuun ja laita se pakkaseen noin tunniksi. Kun filee on hieman kohmea, se on helpompi leikata ohuiksi siivuiksi. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele ne suoraan lautasen pohjalle. Laita pala kelmua leikattujen siivujen päälle ja painele carpaccio mahdollisimman ohuesti lautaselle. Poista kelmut ja pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Mausta carpaccio suolalla ja mustapippurilla. Koristele carpaccio rucola-salaatilla ja pursota päälle dijon-kreemiä.
Dijonkastike
- 3/4 dl majoneesia
- 1/2 sitruuna
- 1,5 tl kokojyvä dijon-sinappia
- 1rkl raastettua parmesan juustoa
- muutama tippa worschester-kastiketta
- hieman suolaa
Mausta majoneesi sitruunanmehulla ja lisää joukkoon kaikki loputkin raaka-aineet. Sekoita hyvin ja laita kastike pursotin pussiin tai lusikoi kastiketta hieman suoraan carpaccion päälle.