Televisioruutuihin torstaina 9.11. palaavaa Kokkisotaa tähdittävä huippukokki Harri Syrjänen muistelee ruoanlaiton epäonnistuneen pariin otteeseen ohjelmien aiemmilla tuotantokausilla.
Kokkisodan idea on se, että julkisuudesta tutut vieraat tuovat studioon ruokakassin, jonka sisältö on täysi yllätys huippukokeille. Harri Syrjänen muistelee menneensä aikoinaan pariin otteeseen halpaan, kun vieras soitti hänelle salaa etukäteen ja paljasti raaka-aineet, jotka hän aikoo tuoda studioon.
– Pari kertaa kävi niin, että vieras soitti minulle salaa etukäteen ja kertoi, että hänellä oli tietyt raaka-aineet ja kehoitti minua miettimään tosi tarkkaan niitä, Syrjänen muistelee.
– Sitten kävikin niin, että homma meni ihan päin reisiä juuri silloin, Syrjänen nauraa.
Ohjelman aiemmilla tuotantokausilla erityisen hyvin menestynyt huippukokki oppi kuitenkin nopeasti, että hän onnistuu annoksissaan parhaiten silloin, kun hän tekee ruokaa spontaanisti – ilman mitään ennakkotietoja raaka-aineista.
– Pari kertaa menin halpaan ennen kuin opin, että teen ruokaa kaikkein parhaiten spontaanisti ja onnistuin ohjelmassakin kaikkein huonoiten silloin, kun tiesin etukäteen, että millaisista raaka-aineista ruokaa on tarkoitus tehdä, Syrjänen toteaa.
Kokit saavat pistää jälleen parastaan, kun yllätysaineksista on valmistettava 20 minuutissa maistuva ateria! Juontajan ja kahden kokin lisäksi jokaisessa jaksossa nähdään kaksi vierasta, jotka tuovat kokeille mukanaan yllätysaineksia 20€ arvosta päivän kokkausta varten. Kokeista ja vieraista muodostetaan kaksi joukkuetta, punainen ja vihreä, jotka kilpailevat siitä, kumpi joukkue saa annoksillaan yleisön äänet puolelleen. Kokeilla on tasan 20 minuuttia aikaa kokata tuoduista aineksista ateriat, kello ei anna armoa. Yleisö äänestää lopuksi parhaan joukkueen.