Kesän makuja on mukava muistella talvella. Tässä mukava askare koko kesäksi.Rommiruukku on perinteinen hienostunut aikuisten jälkiruoka. Astiaa täytetään kesän ajan, aikasemmat painuvat pohjalle ja koko ajan marjojen pitää olla alkoholin peitossa.
Rommiruukku
2-3 persikkaa
5 luumua
5 aprikoosia
2-3 dl vadelmia
3 dl tummaa rommia
1-2 dl hienoa sokeria
Lämmitä rommi kattilassa, mutta älä kiehauta. Sekoita sokeri kuumaan rommiin ja jätä liemi jäähtymään. Pese huolellisesti suuri kannellinen lasipurkki. Pese ja paloittle hedelmät sekä poista kivet. Lado marjat kerroksittain purkkiin ja kaada rommiliemi päälle. Mikäli purkki on suuri voit täytää sitä myöhemmin uusilla hedelmillä ja marjoilla sekä rommiliemellä. Säilytä purkki jääkaapissa. Rommiruukku on valmista noin 2 viikon kuluttua. Ruukku säilyy kylmässä säilytettynä noin vuoden. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.