Heinäkuun lopusta tavanomaista sateisempi – Pekka Pouta paljastaa, millä yllättävällä paikkakunnalla on lämpimintä

Tulevien viikkojen aikana saadaan paljon paikallisia sateita, kun itäinen matalapaineen alue vaikuttaa Suomen säähän.

Meteorologi Pekka Poudan mukaan sekä kuluvan että seuraavan viikon sää on keskimääräistä sateisempaa, kun Suomen yli jyllää sadealue.

– Kosteaa on ja yötkin saattavat olla nihkeitä, Pouta kertoo.

Sekaan mahtuu kuitenkin myös auringonpaistetta, sillä saderintamat eivät ole kovin yhtenäisiä. Sateisuutta esiintyy kuitenkin tavanomaista runsaammin.

Lämpimin paikka pohjoisessa

Lämpötilat pysyttelevät tavanomaisissa lukemissa tai hieman niiden yläpuolella seuraavina viikkoina. Päivälämpötilat ovat yleisesti yli 20 asteessa. Lisäksi ensi viikolla maan lounaisosissa voi olla tavanomaista viileämpää. 

Poikkeuksena on Pohjois-Lappi, jossa on huomattavasti tavanomaisempaa lämpimämpää. 

– Pohjois-Lapissa Utsjoen ja Kevon alue on yllättävän usein Suomen lämpöisin paikka. Samoin on myös tällä viikolla, Pouta kertoo.

Mikäli helteitä esiintyy tulevina viikkoina, paikoittuvat nekin todennäköisesti Lappiin.

Heinäkuun viimeisellä viikolla ja elokuun alussa sää jatkuu samankaltaisena, joskin viimeisimmän viikon ennustettavuus on vielä heikko. Varmaa on kuitenkin se, että kuivaa ja kuumaa ilmaa tuova itäinen korkeapaine pysyttelee etäällä Suomesta. Vaihteleva säätila säilyy.

Euroopassa kuivahtaa

Mielenkiintoisena huomiona laajemmassa sääkuvassa on Euroopan säätila, etenkin Ranskan ja Saksan sääolosuhteet.

Alueella on ollut viimea ikoina tavanomaista sateisempaa, mutta nyt vuorossa on kuivempi jakso.

Lämpötilat eivät kuitenkaan kohoa yhtä hurjiin lukemiin kuin muualla Euroopassa, sillä Länsi-Euroopassa on keskivertoa viileämpää.

– Olosuhteet vastaavat mukavaa Suomen kesäsäätä. Jos olisin itse lähdössä lomalle, suuntaisin Länsi-Eurooppaan, Pekka kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat