MasterChefistä tuttu keittiömestari Helena Puolakka on työskennellyt uransa aikana parikymmentä vuotta Lontoossa ja Pariisissa.
MasterChef-ohjelman yksi tuomari keittiömestari Helena Puolakka työskentelee ravintoloitsijana ravintola Savoyssa ja Café Savoyssa Helsingissä.
Hän on asunut nyt viisi vuotta kokonaan Suomessa, mutta vietti ennen sitä parikymmentä vuotta Lontoossa ja Pariisissa. Erityisesti ranskalainen keittiö on lähellä hänen sydäntään.
Hän on työskennellyt aikoinaan julkkiskokki Gordon Ramsayn ravintolassa Lontoossa. Ramsay on tunnettu autoritäärisestä ja hyökkäävästäkin johtamistyylistään.
– Kyllä hänkin on oppinut varmasti uusille urille hullujen nuoruusvuosien jälkeen, mutta oli rankka keittiö olla töissä. Sitä ei voi kieltää, Puolakka muisteli Huomenta Suomessa 16. helmikuuta.
Puolakka pitää työssään erityisesti siitä, että jokainen päivä ja työvuoro on erilainen.
– Kohtaamiset asiakkaiden kanssa ja ihmisten kehitys ja kasvu työrooleissaan. Se on ehkä antoisin asia. Ravintolaa ei pysty pyörittämään yksin. Voin olla sydän ja aivot, mutta kyllä tiimini on loput kehosta, Puolakka totesi.
Alta voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan.
9:00