Helsingin kaupunki alkaa tarjoilla tilaisuuksissaan jatkossa vain sesongin mukaista kasvisruokaa ja vastuullisesti pyydettyä lähikalaa.
Näin Helsinki luopuu liharuoista tilaisuuksissaan ja myös kertakäyttöastioiden käytöstä.
Kaupunki haluaa näin varmistaa, että tarjoiluissa huomioidaan paremmin ympäristöasiat. Linjaus on osa kierto- ja jakamistalouden tiekartan hankintoihin liittyviä toimenpiteitä.
Jatkossa Helsingin kaupunki noudattaa seuraavia periaatteita tilaisuuksiensa tarjoiluissa:
- Tilaisuuksissa tarjoillaan sesongin mukaista kasvisruokaa ja/tai vastuullisesti pyydettyä lähikalaa, Reilun kaupan tuotteita (vähintään kahvi, tee, banaani), kahvimaitona kauramaitoa
- Tilaisuuksissa ei tarjoilla lihatuotteita
- Erikoisruokavaliot huomioidaan
- Tilaisuuksissa käytetään ainoastaan kestoastioita ja -aterimia
- Juomapulloja ei käytetä, vaan juomat tarjoillaan kannuista
- Tarjoiluja sisältäviin tilaisuuksiin kutsutuilta pyydetään sitovat ilmoittautumiset ruokahävikin välttämiseksi.
Näistä linjauksista voidaan poiketa pormestarikunnan tai muun kaupungin ylimmän johdon järjestämissä korkean tason vierailuissa tai vastaavissa tilaisuuksissa perustelluista syistä.
Kaupungin järjestämillä tilaisuuksilla tarkoitetaan sekä kaupunkiorganisaation sisäisiä tilaisuuksia kuten kokouksia ja henkilöstötilaisuuksia, että tilaisuuksia, joihin on kutsuttu ulkopuolisia tahoja, esimerkiksi työpajoja, seminaareja, yleisötilaisuuksia sekä kutsuvierastilaisuuksia.