Herkät kuvat – homoudestaan avoimesti kertonut futari kosi pelikentällä

Ensimmäinen julkisesti homo miespuolinen jalkapalloilija Josh Cavallo on kosinut kumppaniaan joukkueensa Adelaide Unitedin pelikentällä.

Australialainen Cavallo julkaisi sosiaalisessa mediassa tapahtuneesta tunteikkaita kuvia. Yhdessä otoksessa hän on kosimassa kumppaniaan Leighton Morrellia Coopers Stadiumilla sormusrasia avattuna, vasen polvi maassa. Morrell pitelee kuvassa selkeästi tunteiden vallassa kasvojaan, samoin kuin otoksessa, jossa Cavallo on hänen vierellään seisomassa hymyillen.

Julkaisu sisältää myös lähikuvan, jossa kaksikko on käsikkäin ja sormus on laitettu nimettömään.

24-vuotias Cavallo kiitti seuraansa, Australian pääsarjassa pelaavaa Adelaide Unitedia, avusta kyseisen yllätyksen järjestämisessä.

– Olette tarjonneet turvallisen tilan jalkapallossa, sellaisen, jonka en koskaan unelmissani uskonut olevan mahdollinen, Cavallo kirjoitti ja lisäsi, että hän halusi "jakaa tämän erityisen hetken kentällä, josta kaikki alkoi".

Julkisesti homo vuodesta 2021

Laitapuolustajana ja keskikenttämiehenä pelaava Cavallo siirtyi Adelaide Unitediin vuonna 2021. Hän ilmoitti homoseksuaalisuudestaan saman vuoden lokakuussa, historian ensimmäisenä miespuolisena ammattijalkapalloilijana. 

Cavallo ilmaisi toivovansa, että hän voi näyttää muille, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajat ovat tervetulleita jalkapalloyhteisöön.

Cavallo on kertonut tienneensä olevansa homo 16-vuotiaasta lähtien. Hän pelkäsi aiemmin, että hänen seksuaalisuutensa paljastuminen vaikuttaisi hänen uraansa.

Cavallo kertoi kuitenkin ulostulonsa jälkeen, ettei hän ollut koskaan hymyillyt niin paljon, ja että hän nukkui parhaat yöunensa.

Cavallon ulostulo sai laajaa huomiota kansainvälisessä mediassa, ja hän sai tukevia viestejä monilta kuuluisilta jalkapalloilijoilta Lionel Messiä, Gerard Piquétä ja Antoine Griezmannia myöten.

Cavallo on sittemmin opittu tuntemaan rohkeasanaisena seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen HLBT-yhteisön puolestapuhujana. Hänet valittiin "Vuoden mieheksi" Euroopan suurimman HLBT-lehden Attitude Magazinen palkintoseremoniassa vuonna 2022.

Lue myös:

    Uusimmat