HIFK ajautui osapuoleksi käsittämättömään ralliin – näin Ville Peltonen kommentoi

HIFK vie maalintekokisan – ratkaisijana tulikuuma Iiro Pakarinen 1:01
HIFK vie maalintekokisan – ratkaisijana tulikuuma Iiro Pakarinen

JYP ja HIFK järjestivät melkoisen karnevaalin Hippoksella. Vierasjoukkueen 6–5-jatkoaikavoittoon päättynyt ottelu oli hurja vuoristorata, jossa HIFK kävi jo neljän maalin johdossa. Ville Peltonen vastasi taiston tauottua kysymyksiin joukkueensa surkeasta toisesta erästä. 

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vieraiden 4–0-tyrmäyslukemin. Toisella kaksikymppisellä JYP paukutti kolme maalia kahteen ensimmäiseen minuuttiin ja tasoitti pelin juuri ennen ottelun puoliväliä 4–4-lukemiin.

Maaleja iskettiin vielä yhdet vuorotahtiin, kunnes peli ratkesi jatkoajalla Iiro Pakarisen kauden 19. maaliin.

Hurjan johtonsa sulanut HIFK otti toisessa erässä tasatilanteessa aikalisän, jonka jälkeen se siirtyi uudelleen johtoon. 

– Jos mietit hetkenkin ajan, että voittaminen on helppoa, niin olet vaikeuksissa. Niin tapahtui tänään, HIFK-päävalmentaja Ville Peltonen kommentoi pelin jälkeen.

– Tällaista tapahtuu. Se on inhimillistä. Tämä oli monella tapaa hyvä kokemus meille. Kävimme asiaa jo kopissa läpi. Voitto on voitto. Mennään eteenpäin ja opitaan, Peltonen jatkoi.

Sarjakärjen pääkäskijältä kysyttiin, minkälaista keskustelua pukukopissa käytiin toisella erätauolla huonon kakkosperiodin jälkeen. Peltosen mukaan suuret oikaisupuheet pidettiin jo kaukalon laidalla aikalisän keinoin toisessa erässä.

– Siinä pisteessä peli alkaa alusta. Piti palata vain toimiviin perusasioihin. Tasainen peli. Olen samaa mieltä, että pelissä oli pieni hetki alussa, kun kaikki meni sisään. Muuten tämä oli tasaista, Peltonen päätti.

HIFK jatkaa siis SM-liigan ykköspaikalla. Sillä on kahdeksan pisteen karkumatka kolme ottelua vähemmän pelanneeseen Tapparaan. JYP on viimeistä edellisenä.

Lue myös:

    Uusimmat