HIFK:n hurjat maalikarnevaalit jatkuvat – Micke-Max Åsten kuittasi maaliennätyksensä: "Kammottava tuuri!"

Maalikooste: HIFK - KalPa 4:05
Videolla maalikooste ottelusta HIFK-KalPa.

HIFK löi KalPan jääkiekon Liigassa lokakuun kohtaamisen tavoin suurnumeroin, kun se kaatoi vieraansa 6–1. Kotijoukkueen onnistuminen perjantaina pohjasi erittäin tehokkaaseen viimeistelyyn, ja osansa menestysreseptiin teki torjunnoillaan myös maalivahti Roope Taponen.

– On ollut hyvä viikko ja meininki, kiva pelata. Hyvä flow päällä, HIFK:n hyökkääjä Jori Lehterä hehkutti.

HIFK jatkoi sille melko harvinaista maalitehtailua samaan tapaan kuin seitsemän maalin voitossaan viime lauantaina Oulussa. KalPa pystyi ajoittain tasapäiseen taisteluun kotijoukkueen kanssa, mutta avauserän jälkipuoliskolla Aleksanteri Kaskimäki ja Lehterä osoittivat osumillaan, kuka tahtipuikkoa heiluttaa.

Pieni toivon pilkahdus kuopiolaisten leiriin välähti vain 22 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukosummeria. Pukukoppimaalin punnersi Aleksi Klemetti rebound-kiekosta ja polviltaan jo kaksi torjuntaa tilanteessa tehneen Taposen taakse.

Keskimmäisellä jaksolla isännät karistivat vieraat kannoiltaan kolmella lisämaalilla, joista juhlituimmaksi nousi HIFK:n kovanaaman Micke-Max Åstenin ohjausosuma. Maali oli Åstenille, 31, kauden neljäs, mikä on hyökkääjän ennätys. Åsten pelaa 12. kauttaan HIFK:ssa. Viime ja neljällä muulla aiemmalla kaudella hän on parhaimmillaan saanut kokoon kolme maalia.

– Ihan kammottava tuuri. Yritin ottaa haltuun, mutta rystyllä yläpussukkaan, Åsten velmuili Katsomon tv-haastattelussa jatkoaan Jesse Seppälän syöttöön.

Lue myös:

    Uusimmat