Hiihdon MM-mitalisti palasi tositoimiin – pitkä panna lävähti

Maastohiihtokilpailuihin viime vuonna dopingpannan jälkeen palannut kazakstanilaiskonkari Aleksei Poltoranin on asetettu jälleen kilpailukieltoon. Se ulottuu maaliskuuhun 2026.

Poltoranin oli yksi veridopingista Seefeldin vuoden 2019 MM-kisojen yhteydessä kiinni jääneistä hiihtäjistä ja sai neljän vuoden kilpailukiellon. Panna umpeutui viime vuonna maaliskuun alussa, ja Poltoranin palasi saman kuukauden aikana tositoimiin. Hän hiihti tuolloin paluukilpailunsa Venäjän Peresvetissä 30 kilometrin matkalla.

Kazakstanin antidopingviranomaiset ovat kuitenkin asettaneet Poltoraninin jälleen kilpailukieltoon. Kolmivuotinen panna ulottuu maaliskuuhun 2023.

Poltoranin oli ilmoittanut Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle urheilu-uransa päättymisestä, minkä myötä hänet oli vapautettu dopingtestaamisesta. Hän ei ollut tehnyt korjaavaa ilmoitusta eikä ollut näin testauspoolissa palattuaan kilpailemaan. Näin hän sai lisää kilpailukieltoa, Sportarena.kz-sivusto kertoo.

Poltoranin, 36, on kaksinkertainen MM-pronssimitalisti vuodelta 2013. Hän saavutti tuolloin mitalit Val di Fiemmessä parisprintistä ja 50 kilometriltä.

Lue myös:

    Uusimmat