Kansainvälisellä avaruusasema ISS:llä maistettiin eilen ensimmäistä kertaa avaruudessa kasvatettua ruokaa.
Astronautit Kjell Lindgren, Scott Kelly ja japanilainen astronautti Kimiya Yui maistoivat avaruusasemalla kasvatettua punaista romaine-salaattia.
Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA:n projektin tavoitteena on, että tulevaisuudessa astronautit pystyvät kasvattamaan ruokaa pitkän aikavälin avaruusprojekteissa. NASA kutsuu projektia nimellä Veg-01-koe, missä tutkitaan, miten kasvit kasvavat kiertoradalla.
Ennen salaattien syömistä, salaatit puhdistettiin ja osa sadosta lähetetään maahan tutkimuksiin.
Astronautit saivat maistaa avaruussalaattia maustettuna oliiviöljyllä ja balsamicolla.
– Tämä maistuu samalta kuin rucola, toteaa astronautti Scott Kelly syötyään ensimmäisen palan.