HJK:lle tappio Konferenssiliigassa – yleisö teki katoamistempun

Jalkapallon miesten Konferenssiliigan liigavaihe alkoi torstaina HJK:n osalta rökäletappiolla vierasottelussa sveitsiläistä Luganoa vastaan. Sveitsin Thunissa pelattu ottelu päättyi Luganon eduksi lukemin 3–0.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen Lugano johti kreikkalaispuolustaja Antonios Papadopoulosin 34. minuutilla ohjaamalla maalilla 1–0. Toisen maalin isäntäjoukkueelle teki Martim Marques 56. minuutilla. Daniel dos Santos viimeisteli Luganon voiton lisäajan ensimmäisellä minuutilla iskemällään maalilla.

Kyllä mekin ajoittain pelasimme ihan hyvin. Harmittaa päästetyt maalit, vaikka tietenkin paikkoja heillä riitti. Ne olivat estettävissä olevia maaleja, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kommentoi Viaplaylle ottelun jälkeen HJK:n oman raportin mukaan.

– Vastus on Sveitsin liigan kärkijoukkue, joten onhan se hyvä joukkue. Kyllä he pelasivat ajoittain hyvin.

Luganon ja HJK:n välistä oli seuraamassa ainoastaan 932 ihmistä. Vähäinen yleisömäärä selittyy osin sillä, että ottelu pelattiin Thunissa, reilun 200 kilometrin päässä Luganosta.

HJK kohtaa seuraavaksi kotikentällään Helsingissä valkovenäläisen Dinamo Minskin. Ottelu pelataan kolmen viikon kuluttua.