HJK:n entinen mestariluotsi Toni Koskela ehdolla kovaan pestiin

Helsingin Jalkapalloklubin entinen mestariluotsi Toni Koskela on ehdolla Ruotsin pääsarjaseura AIK:n uudeksi päävalmentajaksi, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

AIK:n urheilutoimenjohtaja Thomas Berntsen tapasi suomalaisvalmentaja Koskelan hiljattain illallisella, josta Expressen julkaisi kuvan verkkosivuillaan. Koskela on ruotsalaislehden mukaan yksi useammasta ehdokkaasta AIK:n peräsimeen.

MTV Urheilu tavoitti Koskelan, joka vahvisti tapaamisensa AIK-johdon kanssa. 41-vuotias ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa tarkemmin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

AIK on tähyillyt uutta päävalmentajaa kesäkuun puolivälistä alkaen, kun norjalainen Henning Berg päätti erota tehtävästään.

Sen jälkeen vetovastuuta on kantanut AIK:n entinen pelaaja ja apuvalmentaja Henok Goitom, 39, jonka kanssa jatkaminen on myös yksi seuran harkitsemista vaihtoehdoista.

– Olemme vaiheessa, jossa keskustelemme Goitomin sekä kolmen tai neljän ulkopuolisen ehdokkaan kanssa. En kommentoi, keitä he ovat, Thomas Berntsen kertoo Expressenille.

– Teillä on kuva minusta ja Tonista. Voin sanoa, että tunnemme toisemme. En voi valehdella kuvan suhteen, mutta en voi kommentoida sitä, onko hän yksi ehdokkaista.

AIK on 13 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon kymmenennellä sijalla. AIK:n riveissä ei tällä hetkellä pelaa yhtään suomalaista pelaajaa.

Koskela johdatti HJK:n kolmeen Suomen mestaruuteen ja Suomen Cupin voittoon, sekä Eurooppa- että Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Hän sai HJK:sta potkut kesällä 2023 ja siirtyi sen jälkeen kyproslaisen AEL Limassolin palvelukseen. Koskela valmensi seuraa 13 ottelun ajan ja on ollut työttömänä tammikuusta asti.

Artikkelia muokattu kello 15.36 – Toni Koskelan vastaus MTV Urheilulle lisätty uutiseen. 

Lue myös:

    Uusimmat