HJK:n ja kahden muun suomalaisjoukkueen euroavausvastustajat selvillä

HJK saa jalkapallon miesten Mestarien liigan karsinnoissa vastaansa liettualaisen Panevezysin. Mestarien liigan karsintojen avauskierroksen otteluparit arvottiin tiistaina Sveitsissä.

Arvonnassa sijoitettuna joukkueena ollut HJK pelaa lähtökohtaisesti ensimmäisen karsintaottelunsa vieraissa.

Panevezys voitti viime vuonna Liettuan mestaruuden, mutta kuluva kausi on ollut vaikea. Joukkue on kerännyt 16 ottelustaan vain 15 pistettä ja on sarjataulukossa viimeistä edeltävällä sijalla. HJK on Suomen jalkapalloliigassa kolmantena.

HJK voitti viime kaudella Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella pohjoisirlantilaisen Larnen. Sen jälkeen tuli tappio norjalaiselle Moldelle. Helsinkiläiset pääsivät lopulta Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, jossa joukkue keräsi kaksi pistettä ja jäi lohkonsa viimeiseksi.

Kuopion Palloseura eli KuPS kohtaa Konferenssiliigan karsintojen avauskierroksella luxemburgilaisen FC Una Strassenin. Vaasan Palloseura eli VPS saa puolestaan vastaansa toisen liettualaisseuran FK Zalgirisin.

Suomalaisseuroista Ilves pääsi Suomen cupin voittajana suoraan Konferenssiliigan karsintojen toiselle kierrokselle. Tamperelaisten vastustaja arvotaan huomenna.

Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelut pelataan 9.–10. ja 16.–17. heinäkuuta. Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelut pelataan 11. ja 18. heinäkuuta.