HJK vei Suomen Cupin – VAR puuttui loppuottelun kulkuun

Helsingin Jalkapalloklubi kukisti sunnuntaina Tammelan stadionilla Tampereella Hongan 2–1 naisten Suomen cupin loppuottelussa. Cupin mestaruus oli HJK:lle historian 18:s ja ensimmäinen sitten kesäkuun 2019.

HJK:n kokoonpanossa oli yhä kaksi vuoden 2019 mestaria eli nyt kapteenina ollut Maaria Roth sekä avausmaalin tehnyt Emmaliina Tulkki. Avausmaalissa myös Hongan puolustaja Nanna Nyman oli lähellä puskea pallon omaan maaliin.

– Pallo taisi osua molempien päähän. Oli hieno keskitys laidalta. Meillä oli ottelussa paljon paikkoja, ja ansaitsimme voiton, Tulkki tiivisti.

Molemmat mestarit ovat pelanneet urallaan myös tamperelaisessa Ilveksessä. Katsojia Tammelassa oli nyt 712.

– Oli mukavaa, kun oli paljon läheisiä katsomossa. En osaa sanoa, oliko tämä uran paras saavutus, pokaaleja on voitettu, sanoi Ruotsin mestaruutta Linköpingissä 2017 juhlinut Tulkki.

Kapteeni Roth antoi tunnustusta Hongalle kovasta taistelusta.

– Oli mukavaa voittaa vanhassa kotikaupungissa, jokin taika tässä oli. Ottelu oli loppuun saakka tiukkaa taistelua, Roth iloitsi.

Roth pelasi Ilveksessä vuoteen 2017 saakka. Tulkki pelasi Ilveksessä viimeksi 2022, ja sen jälkeen hän pelasi Norjassa ja Tshekissä ennen siirtymistään HJK:n riveihin.

– Vuodesta 2025 ei vielä ole sopimusta. HJK kiinnostaa, niin myös ulkomaat, Tulkki pohti.

VAR muutti tuomion

HJK lähti otteluun suurena suosikkina, sillä se voitti välierissä Kuopion Palloseuran 3-0 ja johtaa selvästi naisten liigaa. Viime vuoden cupin finaalissa KuPS kukisti HJK;n Helsingissä 5–0.

Tulkki teki vuoden 2019 loppuottelussa ottelun ainoan maalin, kun Åland United kaatui 1–0.

Avausjaksolla tehtiin myös naisten cupin historiaa, kun VAR-tuomari muutti erotuomarin tuomion. Wilma Sjöholm laukoi 30. minuutilla 1–1-tasoituksen, mutta maali hylättiin ensin paitsiona.

HJK hallitsi ottelua ja Sara Sievistö laukoi tunnin pelin kohdalla voittomaaliksi jääneen 2–1-maalin.

Mestari palkittiin voitosta 20 000 euron palkinnolla.

Lue myös:

    Uusimmat