Hodgson Espanja-tasapelistä: Merkittävä tulos

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson on saanut ainakin jossain määrin kiristellä hampaitaan EM-karsintojen kolmessa peräkkäisessä 0-0-tasapelissä. Keskiviikkona tulos oli sama Palloliiton 100-vuotispelissä Espanjaa vastaan, mutta nyt tulos teki englantilaisluotsin iloiseksi.

- Nolla-nolla Espanjaa vastaan on merkittävä tulos. Vastassa oli yksi maailman parhaista joukkueista, ja me ylsimme pisteeseen. Hieno tulos hienon yrityksen jälkeen, Hodgson totesi murehtimatta maalittomuuden jatkumista.

Pisteitäkään ei sen kummemmin pelistä jaettu, muuten kuin maajoukkueen kaikkien aikojen tilastoihin.

- Meillä on pelaajia, jotka eivät ole tottuneet pelaamiseen tällaisella tasolla. Ruotsin allsvenskan on kuitenkin vähän eri juttu kuin Espanjan Primera Liga, päävalmentaja korosti vielä suoritusta ja ryhmänsä "venymistä".

Yksi venyjistä oli, konkreettisestikin, maalivahti Antti Niemi, joka venyi kahteen loistotorjuntaan ensimmäisessä maaottelussaan yli kolmeen vuoteen.

- Ei se yllätys ollut. Antti sekä Jussi Jääskeläinen ovat huippuluokan maalivahteja, ja oli kiva, että Antti sai mahdollisuuden näyttää sen täällä, Hodgson kehui Suomen vahteja.

Niemen ohellakin onnistujia Hodgsonin mielestä löytyi.

- Paljon positiivista. Mika Väyrynen, Roman Eremenko jälleen, ja puolustuksen organisoitu peli oli myönteistä, totta kai, Hodgson myhäili.

EM-karsinnat jatkuvat vielä kahdella pelillä marraskuussa, kun ensin Azerbaidzhan tulee Helsinkiin ja huipennuksessa vastaan tulee Portugali. Hodgsonin mielestä Espanja-peli palveli näitä koitoksia kohti.

- Teimme lujasti töitä, ja pidimme puolustuksessa hallinnan. Hyviä juttuja marraskuuta ajatellen, Hodgson hykerteli.

Keskiviikon tulokset Suomen karsintalohkossa eli Portugalin voitto Kazakstanista ja Serbian voitto Azerbaidzhanista eivät Hodgsonia yllättäneet.

- Kaikella kunnioituksella Kazakstania ja Azerbaidzhania kohtaan, mutta emme voi odottaa Portugalin ja Serbian häviävän niille. Olisihan se ollut hieno yllätys, mutta ei tämä tilannetta juuri muuta. Tarvitsemme yhä kuusi pistettä, luulen niin, Hodgson laskeskeli.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat