Hodgson: Näimme urhean Suomen

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentajasta Roy Hodgsonista ei ollut sateentekijäksi, mutta ei se kunnon ukkoskuuro kaukana lopulta ollut. Keskiviikon EM-karsintapäätös Portugalissa päättyi Suomelle tuttuihin lukemiin 0-0, ja niin päättyi umpikujaan matka ensi vuoden lopputurnaukseen. Urheasti, saappaat jalassa.

- Näimme urhean Suomen läpi koko karsintojen. Tarvitsimme tänään vain pikkaisen onnea, mutta emme saaneet sitä. Lopputuloksesta ei voi kuitenkaan paljon valittaa. Portugalilla oli paremmat paikat, mutta emme olleet mielestäni suuressa vaarassa, Hodgson totesi ottelun jälkeen.

- Puolustimme hyvin, ja estimme Portugalin tilanteita. Teimme kovasti töitä luodaksemme tilanteita, ja lopussa pelästytimme heitä vapaapotkuillamme. Lopussa ei kiitos kuitenkaan seisonut, ja voimme vain onnitella Portugalia ja toivottaa heille onnea EM-2008:aan.

Hodgsonin taktiikkana ollut maalittoman pitäminen ja toisella jaksolla ratkaisun iskeminen siis toimi, mutta vain puolikkaasti. Pettynyt päävalmentaja toki oli unelman hautautumisesta, mutta vaikea sitä oli miehestä havaita. Ehkä siksi, että karsintaa ei hävitty loppujen lopuksi kuitenkaan keskiviikkona Portossa.

- Mielestäni emme menettäneet mahdollisuuksiamme täällä. Normaalitilanteessa, jos olet lohkon viidenneksi rankattu ja pelaat ykkösrankattua vastaan 1-1 kotona ja 0-0 vieraissa, hypit riemusta tasajalkaa. Hävisimme karsinnan, koska emme kyenneet voittamaan Azerbaidzhania vieraissa, vaan jopa hävisimme. Nuo kolme pistettä erottavat meidät ja Portugalin.

- Tiedän, että kaikki joukkueet jossittelevat, jos olisimme tuolla tehneet tuon ja täällä tehneet tämän. Mutta jos saat neljä pistettä Puolalta, kaksi pistettä Portugalilta ja neljä pistettä Belgialta, silloin on varmistettava, että saat kuusi Azerbaidzhanilta. Emme saaneet niitä, ja se maksoi.

Ei syytä alakuloon

Hodgsonilla oli ottelun jälkeen, ennen mediamyllytystä, asiaa joukkueelleen. Dragao-stadionin uumenissa kuultiin lohdutuksen sanoja.

- Tunnelma pukukopissa oli hyvin alakuloinen, hyvin ankea. Ensimmäiseksi sanoin heille, että tuollaiseen ei ole mitään syytä, olen hyvin ylpeä teistä, olette tehneet mahtavan työn. Olen pahoillani, että ette saaneet ykköspalkintoa, mutta olette saaneet erittäin hyvän kakkospalkinnon.

- Olemme esiintyneet eduksemme näissä 14 pelissä, ja luoneet mainetta hyvätasoisena eurooppalaisena jalkapallojoukkueena. Se tietää hyvää tulevaa ajatellen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat