Höyryäviä hetkiä

joulumausteet
joulumausteetCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 14.10.2003 18:19

Nauti lämmikettä kylminä iltoina.

Tässä Helmessä sunnuntaina 18.11.2001 Becherovkasta valmistettavan glögin ohje:

Becherovkaglögi

8 cl Glögimehua
8 cl Hehkuviiniä
2 cl Becherovkaa

Lämmitä glögimehu ja hehkuviini varovasti kattilassa, älä keitä ja lisää Becherovka.

Alkoholiton vaihtoehto:

Viinimarjaglögi

1 l vahvaa mustaherukkamehua
2 kanelitankoa
1 rkl kardemumman siemeniä
muutama pala pomeranssin kuorta
muutama kokonainen neilikka

Kuumenna mehua ja mausteita teräskattilassa. Anna mehun jäähtyä kattilassa peitettynä yön yli. Tarjoile rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Omenainen glögi

1 l omenamehua
1 sitruunan mehu
3 rkl hunajaa
tähtianiksia tai kardemumman siemeniä
1 tl raastettua inkivääriä
2 kanelitankoa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle: kuivattuja omenarenkaita tai sitrusviipale

Mittaa kaikki aineet teräskattilaan kuumenna ja anna jäähtyä kattilassa peitettynä yön yli. Siivilöi seuraavana päivänä ja kuumenna glögi uudelleen ennen tarjoilua. Tarjoile kuivatuilla omenarenkailla tai sitrusviipaleilla koristeltuna.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle