HPK:sta ensimmäinen Bluesin nollannut joukkue

Hämeenlinnan Pallokerho maksoi jääkiekon SM-liigassa perjantaiset kalavelat Espoon Bluesille ja päätti kolmen ottelun tappioputkensa. HPK vei täyden pistepotin 3-0-voitolla.

- Puolustimme kauden parhaan pelin. Sitoutuminen oli eri tasolla kuin perjantaina. Uudet kaverit hoitivat tehtävänsä hyvin. Onnistuimme kyttäämään vastaiskuja, sanoi HPK:n apuvalmentaja Pasi Arvonen.

HPK:n keskushyökkääjä Ville Viitaluoma ja kultakypärä Jesse Saarinen sinetöivät vastaiskuista pelin päätöserässä. Tuomas Santavuori teki voittomaalin ottelun puolivälissä.

Maalivahti Mikko Tolvanen jätti Bluesin ensimmäisen kerran tällä kaudella ilman tehtyä osumaa. Blues jäi maalitta vasta kauden 21. ottelussa, kun mukaan lasketaan harjoituspelit.

Tolvanen venyi kauden toiseen nollapeliinsä 19 pelastuksella.

- Paljon olemme tehneet maaleja, mutta nyt ei tehty yhtään. Paljon ei tästä löydy hyvää. Alivoima oli sataprosenttista, jos jotain pitää etsiä, sanoi Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Tolvasen mielestä HPK paransi paljon perjantailta.

- Pelasimme viikon parhaan pelin. Puolustimme hyvin. Perjantaina olimme askeleen Bluesia perässä, tämä oli ihan erilainen peli. Ja nollapeli maistuu aina, Tolvanen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat