HS: Hurmaavasti harmaantunut britti paljastui ghanalaiseksi verkkohuijariksi – naiselta huijattiin 170 000 euroa

SXC
Julkaistu 01.05.2017 11:39

MTV UUTISET

Ghanalainen nettihuijari vedätti keski-ikäiseltä Anjalta 170 000 euroa. Tapauksesta kertoo Helsingin Sanomat. Anjan nimi on muutettu.

Lehden mukaan Anja kokeili alkuvuodesta 2016 nettideittailua, jonka kautta hän tutustui kohteliaaseen ”miellyttävästi harmaantuneeseen” brittimieheen Andy Loud Kelviniin.

Puolen vuoden etäsuhteen aikana Anja rakastui mieheen, ja menetti 170 000 euroa. Todellisuudessa Andy oli Ghanasta käsin toimiva verkkohuijari.

– Menetin aivan kaiken, eläkesäästöjäni myöden. Tämä on kaikista kamalin asia, mitä minulle on koskaan tapahtunut, Anja kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Hän ei usko saavansa rahoja koskaan takaisin. Edes kaikki Anjan lähipiirin ihmiset eivät tiedä tapahtuneesta.

Helsingin Sanomien mukaan nettihuijauksen uhrit kokevat monesti häpeää. Anja kertoo lehdelle, että huijari kehui ja imarteli häntä hyvällä englannin kielellä.

Helsingin Sanomien mukaan romanssihuijauksen uhrit ovat yleensä yksin asuvia keski-ikäisiä naisia, joiden elämäntilanne on huijarille otollinen. Esimerkiksi Anja oli kokenut avioeron ja kärsi yksinäisyydestä.

Andy valehteli uhrilleen, että hänellä oli maahantuontiliike. Huijari väitti olevansa myös nuoren pojan yksinhuoltaja.

– Hän oli houkutellut jonkun lapsen sanomaan minulle miten ihanaa on, kun hän on saanut vihdoin uuden äidin, Anja kertoo.

Ghanalaishuijari vedätti Anjalta rahaa useisiin eri syihin vedoten. Hän väitti esimerkiksi joutuneensa vaikeuksiin ja kadottaneensa työmatkalla matkatavaransa.

Toissakesänä mies puolestaan kertoi, että hänen yrityksensä saa lähes miljoona euroa rahaa. Anjan oli tuolloin määrä saada lainaamansa rahat takaisin

Rahojen saamiseksi täytyi kuitenkin maksaa erilaisia palkkioita, joiden hoitamiseen Anjan rahoja kului noin 70 000 euroa.

Syksyllä Anja hyväksyi joutuneensa huijauksen uhriksi. Hän löysi eräältä huijauksia kokoavalta verkkosivulta tietoa kyseisestä huijarista.

Saman miehen kuvia oli käytetty verkossa kymmenien keksittyjen ihmisten kuvina.

Tuoreimmat aiheesta

Rikos