Huippukokin ja marttojen vinkit – näin jouluruoka maittaa joulun jälkeen

Joulukinkkua, herneitä ja luumuja vadilla. Lehtikuva
Kinkusta voi tehdä perinteisen hernekeiton tai vaikka modernin pasta carbonaran. Lehtikuva
Julkaistu 26.12.2010 06:26(Päivitetty 29.12.2010 22:42)

Jouluaaton jälkeen monen kodin jääkaappi pursuaa jäljelle jääneitä jouluruokia. Laatikoita ladotaan pöytään kolmatta päivää peräkkäin, kinkusta leikataan siivuja leivän päälle. Silti ruoka ei tunnu vähenevän kaapista.

Jos syötävää on tullut laitettua yli tarpeen, voi siitä aaton jälkeen tehdä jotain ihan uutta. Marttaliitto ja huippukokki Hans Välimäki kertovat vinkkinsä MTV3:n lukijoille siitä, miten perinneruoat saadaan maistumaan vielä joulun jälkeenkin.

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa