Humanitaarista apua kuljetettu jälleen Gazaan väliaikaisen laiturin kautta

Apua kuljetettiin yhdysvaltalaisten mukaan Gazaan vuorokaudessa noin 492 tonnia.

Gazan edustalla olevan väliaikaisen laiturin kautta on jälleen kuljetettu humanitaarista apua kaistalle. Asiasta kertoi Yhdysvaltain asevoimien Lähi-idän sotatoimialueen päämaja (Centcom) X-viestipalvelussa.

Vuorokauden aikana apua on Centcomin mukaan kuljetettu yhteensä noin 492 tonnia. Kaiken kaikkiaan apua on viety kaistalle yhdysvaltalaisten mukaan yli 1 500 tonnia.

Yhdysvaltalaisia asevoimien jäseniä ei päämajan mukaan rantautunut Gazaan, ja Centcom toisti operaation olevan puhtaasti humanitaarinen.

Centcom myös kiisti X:ssä, että laituria, sen tarvikkeita tai siellä olevia henkilöstön jäseniä olisi käytetty Israelin toteuttamassa operaatiossa, jossa pelastettiin neljä äärijärjestö Hamasin sieppaamaa panttivankia. 

Hamas: Ainakin 210 kuoli iskuissa eilen

Hamasin mukaan vähintään 210 ihmistä kuoli ja yli 400 ihmistä haavoittui Israelin lauantaisissa iskuissa Nuseiratin pakolaisleirillä.

– Väliaikainen laituri rakennettiin vain yhtä tarkoitusta varten: auttamaan kiireellisesti tarvittavan lisäavun viemistä Gazaan, Centocom kertoi viestissään.

Huonossa säässä aiemmin vaurioituneen laiturin korjaustyöt valmistuivat perjantaina. 

Toukokuun puolivälissä avatun laiturin kautta ehdittiin kuljettaa humanitaarista apua vain noin viikon ajan ennen sen vahingoittumista.

Lue myös:

    Uusimmat