Hurjaa draamaa Lahdessa – Pelicans työnsi HIFK:n kuilun partaalle jatkoerässä

Pelicans otti lauantaina kolmannen puolivälierävoittonsa HIFK:sta Lars Bryggmanin jatkoeräosumalla.

Pelicans siirtyi avauserässä johtoon kiekonriiston jälkeen. Ryan Lasch petasi paikan Patrik Carlssonille, joka ei erehtynyt. Maalin syntyaika 8.41.

HIFK kuittasi tämän muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Jori Lehterä löysi tekopaikkaan nousseen Julius Nättisen. Tämän napakka kuti päätyi kotijoukkueen nuottaan.

Pelicans meni uudelleen johtoon kiistanalaisen tilanteen jäljiltä. HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen haastoi Nathan Schnarrin tekemän osuman, kun IFK tulkitsi, että Pelicansin hyökkääjä Aleks Haatanen olisi estänyt vieraiden maalivahtia Niko Hovista.

Tuomio pysyi voimissaan. Schnarrin maali syntyi ajassa 38.47.

HIFK sai kolmannessa erässä loistosauman tasoitusosuman tekoon, kun Pelicans-sentteri Schnarr otti 2+2-minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. HIFK:n ylivoima hieroi pitkään, mutta lopulta tulosta tuli, kun Juha Jääskä siivosi irtokiekon verkkoon. Maalin aika 49.25.

Ottelussa edettiin jatkojen puolelle lukemista 2–2.

Ensimmäistä jatkoerää ehdittiin pelata vajaat seitsemän minuuttia, kun Bryggman räjäytti lahtelaiskatsojat huutoon. Pelicansille voitto maalein 3-2. Lahtelaiset siirtyivät otteluvoitoissa jo 3-0-johtoon. Sarja on katkolla ensimmäisen kerran tiistaina Helsingissä.