Huthien mukaan Israelin ilmaiskun uhriluku nousi kuuteen – aikovat jatkaa hyökkäyksiä Israelia vastaan

Kuolleiden määrä Israelin iskussa Hodeidan satamaan on noussut kuuteen, ilmoittavat Jemenin huthikapinalliset.

Huthien terveysministeriön mukaan kuolleita on kuusi, kolme on kateissa ja haavoittuneita 83. Israel teki Hodeidan satamaan eilen ilmaiskun, joka osui sataman voimalaitokseen ja polttoainevarastoon.

Israelin armeija kertoi lauantaina, että maan hävittäjät olivat iskeneet huthien sotilaskohteisiin Hodeidan sataman alueella Jemenissä vastauksena Israelia vastaan tehtyihin hyökkäyksiin.

Jemenin huthit kertovat Reutersin mukaan jatkavansa hyökkäyksiä Israelia vastaan. Asiasta kertoi huthikapinallisten ryhmän tiedottaja Mohammed Abdulsalam Qatarin Al Jazeera-kanavalla sunnuntaina.

Abdulsalam sanoi, että huthien vastauksessa Israelille ei ole ”punaisia viivoja”. 

– Kaikki arkaluonteiset instituutiot kaikkine tasoineen ovat kohteinamme, hän sanoi.

Brittilehti The Guardian kertoo, että huthien riveissä on arviolta yhteensä 20 000 taistelijaa. Huthikapinalliset pitävät hallussaan osaa läntisestä Jemenistä sekä Punaisestamerestä. 

Huthikapinalliset tukevat palestiinalaisia Gazassa ja saavat toiminnalleen tukea Iranista. Huthit sanovat hyökkäyksillään vastustavansa Israelin hyökkäyssotaa Gazassa. Viimeisten kuukausien aikana Yhdysvallat ovat estäneet useita huthien iskuja Punaisellamerellä.

Huthit ovat vain yksi sekasortoisen Jemenin sotilaallisista ryhmittymistä. YK:n arvion mukaan Jemenin katastrofaalisessa sisällissodassa on kuollut satojatuhansia ihmisiä 2020-luvulla. 

Lue myös:

    Uusimmat