Huuhkajat-tähti loistaa Englannissa – nousu Valioliigaan häämöttää

Taistelu Englannin Mestaruussarjan voitosta ja etenemisestä Valioliigaan tiivistyy. Leicester ja Leeds pitävät hallussaan suoraan nousuun oikeuttavia kärkisijoja, ja jälkimmäistä edustava Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara on noussut tärkeään rooliin joukkueen menestyksessä. 

Leeds putosi Valioliigasta kauden 2022-2023 päätteeksi vietettyään pääsarjassa sillä kertaa kolme peräkkäistä kautta. Perinteikkään seuran paluu Valioliigaan on kuitenkin nyt sen omissa käsissä. Ero kolmantena olevaan Ipswichiin on toisaalta vain kolme pistettä, mutta kaula ainoana edellä olevaan Leicesteriin kaventui eilisen 3–1-kotivoiton myötä kuuteen pisteeseen.

Joukkue oli päätöskympille tultaessa vielä tappiolla, mutta piti pisteet kotonaan Connor Robertsin, Archie Grayn ja Patrick Bamfordin maaleilla.

Kamara pelasi Leedsin keskikentällä tuttuun tapaan täydet 90 minuuttia ja syötti palloa omilleen 92 prosentin varmuudella. 

Teemu Pukin Norwich-vuosiltakin tutun saksalaispäävalmentajan Daniel Farken alaisuudessa Leeds on voittanut yhdeksän viimeistä liigaotteluaan maalierolla 22-2. Kamara on ollut avauskokoonpanossa niistä jokaisessa.

Keskeisillä Euroopassa esiintyvillä Huuhkajien pelaajilla on kulkenut seurajoukkueissaan viime aikoina muutenkin. Maajoukkueen kapteenin Lukas Hradeckyn Leverkusen puksuttaa ennätystahdissa kohti Bundesliigan mestaruutta, ja Kaan Kairinen vakuuttaa viikosta toiseen Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Galatasarayn pudottaneen Sparta Prahan keskikentällä. Neljännesvälierävaiheessa Kairisen joukkue saa vastaansa Liverpoolin.

Suomi kohtaa EM-jatkokarsinnoissa Walesin Cardiffissa 21. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat