Huuhkajille ruma tappio Kreikassa – Lukas Hradeckylta karmea hassi

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat kärsi selvän 0–3-tappion Kansojen liigan avausottelussaan Kreikkaa vastaan.

Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo jätettiin vaihtoon Suomen avauskokoonpanosta. Kyseessä oli ensimmäinen kerta seitsemään vuoteen, kun kumpaakaan ei nähty Huuhkajien avauksessa kilpailullisessa ottelussa. Hiljattain Suomen passin saanut Adam Ståhl esiintyi avauksessa ja samalla ensimmäisessä maaottelussaan. 

Ottelun avausmaalissa Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky teki ison virheen. Maalivahti otti 23. minuutilla huonon kosketuksen saamaansa syöttöön, ja pallo karkasi Kreikan Fotis Ioannidisille, jolla oli helppo työ siirtää peliväline verkkoon. 

Lisää tuli noin varttia myöhemmin. Konstantinos Koulierakis siirsi kotijoukkueen 2–0-taukojohtoon aivan lähietäisyydeltä. 

Avauspuoliskolla Kreikka toimitti kolme laukausta Suomen maalia kohti, Huuhkajat ei saanut toisessa päässä aikaan ainuttakaan. 

Keskiselle debyytti

Huuhkajien esitys oli etenkin toisella puoliskolla kaikkiaan ponneton.

Puoliajalla Suomi teki vain yhden vaihdon, kun Urho Nissilä korvasi Rasmus Schüllerin. Kakkosjakso alkoi Kreikan vahvalla otteella. Pallo kävi Suomen maalin tolpassa ja hetkeä myöhemmin aivan maaliviivan tuntumassa. 

Tunnin kohdalla Markku Kanerva reagoi ja teki triplavaihdon. Kentälle pääsivät Pohjanpalo, Fredrik Jensen ja maajoukkuedebyyttiinsä Topi Keskinen

Hetkeä myöhemmin Keskinen ja Pohjanpalo järjestivät Suomelle toisen puoliskon ehkäpä potentiaalisimman maalipaikan, mutta vaihdoista ei ollut suuressa kuvassa muuttamaan pelin kulkua. 

Jälkimmäistä nelivitosta vahvasti näpeissään pitänyt kotijoukkue kuritti 75 minuutin pelin jälkeen kulmapotkusta 3–0-maalilla. Huuhkajien puolustus jäi pääpallossa täysin telineisiin ja Ioannidis nikkasi illan toisen osumansa. 

Kansojen liiga 2024–2025 käynnistyi Suomen osalta raskaalla 0–3-tappiolla.

Suomen lohkossa pelattiin aiemmin lauantaina Englannin ja Irlannin välinen kamppailu. Dublinissa pelatussa ottelussa Englanti hoiteli vakuuttavan 2–0-voiton. 

Huuhkajat haastaa Englannin Wembleyn stadionilla tiistaina. 

Lue myös:

    Uusimmat